Теми статей
Обрати теми

Колективне звернення переходить на рівень електронної петиції

Верховна Рада України
Громадяни зможуть звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, органу місцевого самоврядування з електронними петиціями через офіційні веб-сайти відповідних органів або веб-сайти громадських об’єднань.

Така можливість передбачена законопроектом № 2299 «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції», який було прийнято ВР за основу.

Для створення електронної петиції до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, органу місцевого самоврядування її автор розміщує текст петиції на офіційному веб-сайті органу, якому вона адресована, або на веб-сайті громадського об’єднання.

Дата оприлюднення електронної петиції є датою початку збору підписів на її підтримку. Петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, не розглядається.

Електронна петиція, адресована Президентові України, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, розглядається, та на неї дається відповідь за умови збору на її підтримку не менш як 25 тисяч підписів громадян протягом не більше 20 календарних днів з дня оприлюднення петиції.

Вимоги до кількості підписів громадян на підтримку електронної петиції до органу місцевого самоврядування та строку збору підписів визначаються рішенням відповідної місцевої ради.

Електронна петиція, збір підписів на підтримку якої здійснювався через веб-сайт громадського об’єднання і яка протягом установленого строку набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, не пізніше наступного дня після завершення строку, встановленого для збору підписів, надсилається громадським об’єднанням на офіційний веб-сайт органу, якому адресована петиція, із зазначенням інформації про дату початку збору підписів, дату направлення електронної петиції, загальну кількість та перелік осіб, які підписали електронну петицію (чи посилання на джерело такої інформації в мережі Інтернет), строк збору підписів, назву та електронну поштову адресу громадського об’єднання.

Розгляд електронної петиції здійснюється протягом десяти робочих днів від дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. У разі підтримки електронної петиції інформація про це публічно оголошується.

(За матеріалами офіційного сайту Верховної Ради України: http://www.rada.gov.ua)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі