Теми статей
Обрати теми

Порядок призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми змінено

Кабінет Міністрів України
Кабінет Міністрів України постановою від 4 червня 2015 року № 355 вніс зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми.

Тепер у разі звернення одного з батьків дитини (опікуна) за призначенням допомоги при народженні дитини орган соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, має право одержувати від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій відомості, необхідні для призначення допомоги при народженні дитини.

Згідно зі змінами особам, які на 30 червня 2014 року мали право на отримання допомоги при народженні (усиновленні) дитини в розмірі, встановленому на першу дитину, після досягнення дитиною 2-х років на наступні 12 місяців призначається щомісячна допомога в розмірі 130 грн.

У разі працевлаштування отримувача допомоги або виходу на роботу виплата допомоги у розмірі 130 грн. припиняється.

Змінами також встановлено, що у разі зміни місця проживання одержувача державної допомоги сім’ям з дітьми виплата її продовжується органом соціального захисту населення за новим місцем проживання або відбування покарання з дня (місяця) звернення (зараз — з дня звернення, але не раніше ніж з дня реєстрації).

Допомога, не отримана в строк через невиконання її отримувачами умов, визначених Порядком, виплачується за минулий з моменту призначення час, але не більше ніж за 6 місяців з місяця звернення за її одержанням (зараз — не більше ніж за 3 місяці).

БІЛЬШЕ НОВИН ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ ЧИТАЙТЕ НА СТОРІНЦІ «ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯ» У СОЦІАЛЬНІЙ МЕРЕЖІ ФЕЙСБУК: http://www.facebook.com/Derzsluzbovec

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі