Теми статей
Обрати теми

Головбух установи: призначення та кваліфікаційні вимоги за загальними трудовими нормами

Міністерство фінансів України
Нагадаємо: раніше ми інформували про поправки в БКУ, згідно з якими скасовано узгодження кандидатури головбуха бюджетної установи з Казначейством і «особливі» кваліфікаційні вимоги до нього. Наразі ж проведено «інвентаризацію» підзаконної нормативки з цього приводу. Що вийшло в результаті?

Мінфін наказом від 04.03.2015 р. № 288 визнав таким, що втратив чинність, Порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи, затверджений наказом цього відомства від 21.02.2011 р. № 214.

Уряд постановою від 08.04.2015 р. № 173 відкоригував Типове положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затверджене постановою КМУ від 26.01.2011 р. № 59. В оновлених нормах Типового положення зазначається, що кваліфікаційні характеристики для головбуха бюджетної установи визначаються відповідними Довідниками, які є загальними для всіх сфер.

Ще одна значуща зміна — процедуру призначення на посаду та звільнення з неї головбуха бюджетної установи здійснюють відповідно до трудового законодавства.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі