Теми статей
Обрати теми

Затверджено Вимоги до структури і змісту професійних програм підвищення кваліфікації

Національне агентство України з питань державної служби
Нацдержслужба України наказом від 30.03.2015 р. № 65 затвердила Вимоги до структури і змісту професійних програм підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

Зміст професійної програми повинен відповідати, зокрема, таким вимогам:

відображати сучасні потреби і враховувати тенденції соціально-економічного розвитку країни;

бути спрямованим на удосконалення професійної компетентності державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад;

мати практичну спрямованість на модернізацію державного управління, реалізацію реформ, вирішення актуальних проблем державного управління та розвитку громадянського суспільства.

Вимогами також передбачено, що тривалість підвищення кваліфікації з відривом від служби і збереженням заробітної плати не повинна перевищувати чотирьох тижнів (за погодженням з Кабінетом Міністрів України, як виняток, двох місяців), без відриву від служби — шести місяців, для військовослужбовців, працівників органів внутрішніх справ — 90 календарних днів (за умови відшкодування фінансових витрат стороною, що приймає, та за рішенням Віце-прем’єр-міністра України відповідно до розподілу функціональних обов’язків — 18 місяців).

Загальна тривалість навчання за професійною програмою визначається в академічних годинах (1 академічна година становить 45 хвилин) і включає час для проведення навчальних занять під керівництвом викладачів, самостійної навчальної роботи слухачів і проведення підсумкового контролю.

Тривалість аудиторної і самостійної навчальної роботи не повинна перевищувати 10 академічних годин на день.

Обсяг максимального навантаження слухача на один тиждень становить 54 години аудиторних занять і самостійної навчальної роботи.

Обсяг часу професійної програми підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад не повинен бути менше ніж 108 годин з урахуванням аудиторних занять і самостійної роботи. Для тематичних професійних програм підвищення кваліфікації (з питань контролю, запобігання та протидії корупції) обсяг часу повинен бути не менше ніж 72 години з урахуванням аудиторних занять та самостійної роботи.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі