Теми статей
Обрати теми

Чи надається додаткова оплачувана відпустка працівниці на роботі за сумісництвом

Мирний Іван, експерт з питань трудового права
Чи надається додаткова оплачувана відпустка згідно зі ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР працівниці на роботі за сумісництвом, якщо за основним місцем роботи вона перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку? Якщо так, то на яких підставах?

Частиною восьмою ст. 179 Кодексу законів про працю України від 10.12.71 р. (далі — КЗпП) та частиною четвертою ст. 18 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі —Закон № 504)визначено, що за бажанням жінки або осіб, які фактично здійснюють догляд за дитиною, у період перебування їх у відпустці для догляду за дитиною вони можуть працювати на умовах неповного робочого часу або вдома. При цьому за ними зберігається право на одержання допомоги в період відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Закон не визначає, де саме жінка чи інша зазначена особа має право працювати на умовах неповного робочого дня — на підприємстві, з яким вона перебуває у трудових відносинах, чи на іншому підприємстві. Отже, жінка або інша зазначена особа має право працювати і на тому самому, і на іншому підприємстві.

Згідно з вимогами частини третьої ст. 56 КЗпП робота на умовах неповного робочого часу не передбачає будь-які обмеження обсягу трудових прав працівників. Тому жінка або особа, яка фактично доглядає за дитиною до досягнення нею трирічного віку і працює за сумісництвом (на умовах неповного робочого часу), має право на одержання щорічної відпустки, одержуючи при цьому допомогу по догляду за дитиною. Це випливає із загальних правил про право працівників на одержання відпусток.

Постановою КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.93 р. № 245 (зі змінами та доповненнями) і Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженим наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінфіну «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 28.06.93 р. № 43 (зареєстровано в Мін’юсті 30.06.93 р. за № 76, зі змінами та доповненнями), передбачено, що відпустка на роботі за сумісництвом надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи.

Отже, чинним законодавством не визначено, на який саме вид відпусток мають право працівники-сумісники.

Враховуючи зазначене і те, що на роботі за сумісництвом працівниця має право на соціальні відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами і для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, підстав для ненадання таким працівницям соціальної відпустки згідно зі ст. 19 Закону № 504 не передбачається.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі