Теми статей
Обрати теми

Щодо оплати праці державних службовців місцевих державних адміністрацій

Лист Міністерства соціальної політики України від 27.05.2016 р. № 7696/0/14-16/13

Міністерство соціальної політики розглянуло листа щодо застосування постанови Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 року № 292 «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році» і в межах компетенції повідомляє.

Щодо можливості виплати надбавок за знання та використання в роботі іноземної мови, доплати за науковий ступінь, надбавки за почесне звання, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268, то слід зазначити наступне.

Закон України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» набрав чинності з 1 травня 2016 року.

Частиною другою статті 50 зазначеного Закону України визначено, що заробітна плата державного службовця складається з:

— посадового окладу;

— надбавки за вислугу років;

— надбавки за ранг державного службовця;

— виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця у розмірі 50 відсотків посадового окладу тимчасово відсутнього державного службовця; виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою державної служби за рахунок економії фонду посадового окладу за відповідною посадою; премії (у разі встановлення).

На виконання норм зазначеного Закону Кабінетом Міністрів України затверджено схему посадових окладів на посадах державної служби в державних органах, розміри надбавок за ранги державних службовців та прирівняння посад державної служби (постанова Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 р. № 292 (із змінами)).

При цьому норми актів Кабінету Міністрів України, які визначали умови оплати праці державних службовців до набрання чинності Законом України «Про державну службу», не застосовуються.

З метою уникнення неоднозначного тлумачення норм законодавства та приведення актів Кабінету Міністрів України з питань оплати праці у відповідність до Закону України «Про державну службу» розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України, яким пропонується визнати такими, що втратили чинність, деякі акти Кабінету Міністрів України.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 року № 292 «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році» (із змінами) до групи 4 оплати праці належать посади керівників самостійних структурних підрозділів інших державних органів, тому посадовий оклад керівника апарату місцевої адміністрації має визначатись за цією групою, на нашу думку, на рівні керівника департаменту, а заступника керівника апарату — до групи 5 оплати праці з відповідним посадовим окладом з урахуванням юрисдикції державних органів.

Посади керівників структурних підрозділів та їх заступників в апараті місцевої державної адміністрації визначаються як для керівників структурних підрозділів у складі департаменту, служби, самостійного управління за групою 6 оплати праці.

Що стосується посади адміністратора, то на даний час цієї посади у додатку 3 не визначено, тому до внесення відповідних змін пропонуємо посадовий оклад адміністратора визначати на рівні державного адміністратора (група 6). Такі зміни на даний час опрацьовуються Мінсоцполітики.

Посадові оклади державних службовців районних в місті Києві державних адміністрацій визначаються як для державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення.

Водночас зазначаємо, що листи Міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційний, роз’яснювальний та рекомендаційний характер і не повинні встановлювати нових правових норм.

Заступник Міністра — керівник апарату В. Іванкевич

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі