Теми статей
Обрати теми

Щодо подання електронних декларацій нотаріусами*

Роз’яснення Національного агентства України з питань запобігання корупції від 03.02.2017 р.

* Назва редакційна. Постійна адреса статті: https://nazk.gov.ua/news/rozyasnennya-nazk-shchodo-deklaruvannya-notariusiv.

Національне агентство з питань запобігання корупції надає роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю.

У зв’язку із численними запитами до НАЗК з приводу необхідності подання електронних декларацій державними та приватними нотаріусами повідомляємо таке.

Згідно із Законом України «Про запобігання корупції», особи, які не є державними службовцями, посадовими особами місцевого самоврядування, але надають публічні послуги, зокрема нотаріуси, не є суб’єктами декларування.

Водночас нотаріуси є суб’єктами, на яких поширюються вимоги та обмеження, передбачені статтями 22, 23, 28 Закону (обмеження щодо використання службових повноважень чи свого становища, обмеження щодо одержання подарунків, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Отже, державні та приватні нотаріуси не належать до суб’єктів декларування та декларації не подають.

Однак звертаємо увагу суб’єктів декларування, що відповідно до Закону України «Про нотаріат» державна нотаріальна контора є юридичною особою, яка створюється та реєструється у встановленому законом порядку. Очолює державну нотаріальну контору завідуючий, який призначається із числа осіб, які мають свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Відповідно, завідуючий нотаріальною конторою подає шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, як посадова особа юридичної особи публічного права, оскільки виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов’язки.

Нагадуємо, що друга хвиля е-декларування триватиме до 1 квітня 2017 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі