Теми статей
Обрати теми

Надання щорічної відпустки на 24 дні + компенсація за 7 невикористаних днів одночасно «прокрутити» можна: думка Мінсоцполітики

Коментар до листа Міністерства соціальної політики України від 07.12.2016 р. № 731/13/116-16

Спершу зазначимо, що ч. 4 ст. 24 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон № 504) передбачено можливість виплати грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки і в період трудових відносин з працівником, тобто без звільнення. Щодо її надання у нас і виникло запитання. У чому ж його суть?

Ось уже декілька років Мінсоцполітики у своїх листах (від 21.06.2012 р. № 207/13/116-12, від 24.06.2011 р. № 208/13/116-11, від 21.10.2009 р. № 629/13/84-09, від 18.06.2007 р. № 150/13/133-07) при трактуванні норми ч. 4 ст. 24 Закону № 504 використовує такий підхід: «За бажанням працівника після використання ним за робочий рік, за який надається відпустка, 24 календарних днів щорічної відпустки за решту днів невикористаної щорічної відпустки за цей самий робочий рік має бути виплачена грошова компенсація».

Тобто по суті в цих листах Мінсоцполітики дотримується думки, що грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки може бути виплачена тільки після того, як працівник саме скористається 24 календарними днями щорічної відпустки.

Однак виникло запитання: а якщо, наприклад, працівник пише заяву про надання йому щорічної основної відпустки за відпрацьований робочий рік тривалістю 24 календарних дні, чи має він право на компенсацію за невикористану щорічну додаткову відпустку (наприклад, за 7 календарних днів), яку йому виплатять одночасно із сумою відпускних, тобто до його фактичного виходу у відпустку?

Увага! Мінсоцполітики вважає, що компенсація за 7 невикористаних днів щорічної відпустки може бути виплачена після використання працівником 24 календарних днів щорічної відпустки або одночасно з виплатою відпускних за 24 календарних дні щорічної відпустки, що здійснюється до його виходу у відпустку.

Ми з таким підходом повністю погоджуємося. Судіть самі. Ось що зазначено в ч. 4 ст. 24 Закону № 504: «За бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні».

Роботодавець, надаючи працівнику відпустку (виплачуючи відпускні), виконує вимогу законодавства про «надання працівнику щорічної відпустки не менше ніж 24 календарні дні». Тому працівник має право вимагати виплату компенсації за невикористані «понад» 24 календарні дні щорічної відпустки. А роботодавець не має права йому в цій виплаті відмовити.

Тому з юридичної точки зору виплата компенсації за невикористану щорічну відпустку одночасно з відпускними за щорічну відпустку, надану за робочий рік, тривалістю не менше ніж 24 календарних дні, є абсолютно законною.

При цьому підкреслимо: видавати наказ про виплату грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки, що залишилися, допустимо тільки в тому випадку, якщо працівник використав або планує використовувати (про що свідчить заява і наказ про надання щорічної відпустки) саме 24 (або більше) календарні дні щорічної відпустки. У випадку якщо працівник планує використати тільки частину щорічної основної відпустки, наприклад 14 календарних днів, компенсацію за 7 невикористаних днів щорічної додаткової відпустки він отримати не може.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі