Теми статей
Обрати теми

Покладання на службу управління персоналом МДА обов’язків, не визначених Типовим положенням про службу управління персоналом*

Чи можна покладати на службу управління персоналом місцевої державної адміністрації обов’язки, не визначені в Типовому положенні про службу управління персоналом державного органу?

* Роз’яснення надано Генеральним департаментом з питань управління персоналом на державній службі НАДС. Назва редакційна. — Прим. ред.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про державну службу» у державному органі залежно від чисельності персоналу утворюється структурний підрозділ або вводиться посада спеціаліста з питань персоналу (далі — служба управління персоналом) з прямим підпорядкуванням керівнику державної служби. Обов’язки служби управління персоналом можуть бути покладені на одного з державних службовців органу.

Згідно з пунктом 1 Типового положення про службу управління персоналом державного органу, затвердженого наказом НАДС від 03.03.2016 р. № 47, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23.03.2016 р. за № 438/28568, у державному органі залежно від чисельності персоналу утворюється самостійний структурний підрозділ або вводиться посада спеціаліста з питань персоналу.

У державному органі, чисельність якого становить менше 10 осіб, обов’язки служби управління персоналом можуть бути покладені на одного з державних службовців цього органу.

Чисельність служби управління персоналом визначається з розрахунку до 20 осіб на одного спеціаліста служби управління персоналом.

Пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України «Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій» від 12.03.2005 р. № 179, зокрема, встановлено, що самостійний сектор — це структурний підрозділ, який утворюється для виконання завдань за окремим напрямом діяльності органу виконавчої влади, функції якого неможливо поєднати з функціями інших структурних підрозділів, з штатною чисельністю не менш як 2 одиниці.

Зважаючи на викладене, у структурному підрозділі місцевої державної адміністрації зі статусом юридичної особи публічного права, чисельність якого складає 35 державних службовців, має бути створено сектор з питань управління персоналом зі штатною чисельністю дві особи.

Такий сектор має бути самостійним структурним підрозділом державного органу, що знаходиться в підпорядкуванні керівника державної служби цього органу.

Згідно з пунктом 4 зазначеного Типового положення покладення на службу управління персоналом завдань, не передбачених цим Типовим положенням, і таких, що не стосуються питань управління персоналом, організаційного розвитку та державної служби, не допускається.

З огляду на наведене, покладання на структурний підрозділ або спеціаліста з питань персоналу функцій інших структурних підрозділів або працівників є неправомірним.

Окремо повідомляємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади мають лише роз’яснювальний (інформаційний) характер і не встановлюють правових норм.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі