Теми статей
Обрати теми

Преміювання за результатами оцінювання під час переведення*

Чи здійснюється преміювання державного службовця, якого було ознайомлено з результатами оцінювання, проте на момент підготовки наказу про затвердження результатів оцінювання було переведено на іншу посаду?

* Роз’яснення надано Генеральним департаментом з питань управління персоналом на державній службі НАДС. Назва редакційна. — Прим. ред.

Згідно з частиною дев’ятою статті 44 Закону України «Про державну службу» отримання державним службовцем відмінної оцінки за результатами оцінювання службової діяльності є підставою для його преміювання та переважного просування по державній службі відповідно до цього Закону.

Відповідно до пункту 9 Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2017 р. № 640 (далі — Типовий порядок), оцінювання результатів службової діяльності (далі — оцінювання) проводиться щороку у жовтні — грудні за період з 1 січня поточного року або з дати визначення завдань і ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності (далі — ключові показники) до дати прийняття наказу (розпорядження) про проведення оцінювання.

Пунктом 6 Типового порядку встановлено, що оцінювання проводиться, якщо на момент прийняття наказу (розпорядження) про його проведення державні службовці працювали на займаній посаді у звітному році з визначеними їм завданнями не менш як шість місяців.

Згідно з пунктом 10 Типового порядку оцінювання проводиться поетапно:

визначення та перегляд завдань і ключових показників;

оціночна співбесіда (крім випадків, передбачених цим Типовим порядком);

визначення результатів оцінювання та їх затвердження.

Отже, затвердження результатів оцінювання є невід’ємною частиною цього процесу.

Відповідно до пункту 11 Типового порядку у випадку призначення (переведення) державного службовця на іншу посаду протягом десяти робочих днів після призначення (переведення) йому мають бути визначені завдання і ключові показники відповідно до нової посади.

Зважаючи на викладене, оцінювання державного службовця проводиться відповідно до тієї посади, яку він обіймає, а у випадку його переведення на іншу посаду розпочинається процедура оцінювання за новою посадою. При цьому оцінювання, розпочате за попередньою посадою, припиняється.

У випадку якщо державного службовця, який отримав відмінну оцінку, звільнено або переведено перед затвердженням результатів оцінювання, його преміювання на підставі такої оцінки не відбувається.

Окремо повідомляємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади мають лише роз’яснювальний (інформаційний) характер і не встановлюють правових норм.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі