Теми статей
Обрати теми

Працівники держорганів, які виконують функції з обслуговування: перелік посад розширено

Мацокін Андрій, головний редактор
КМУ своєю постановою вніс зміни до критеріїв визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування. Які критерії є актуальними на сьогодні?

Постановою від 21 лютого 2018 р. № 135 (далі — ПКМУ № 135) Кабінет Міністрів України вніс зміни до пункту 1 критеріїв визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 р. № 271 (далі — ПКМУ № 271).

Як і раніше, критеріями визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, є зміст і характер виконуваної ними роботи, що в переважній більшості не передбачає здійснення повноважень, безпосередньо пов’язаних з виконанням завдань і функцій, визначених ч. 1 ст. 1 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р., а також роботи, що пов’язана із забезпеченням належних умов функціонування державного органу.

Водночас, зміни, внесені ПКМУ № 135, розширили перелік посад, які відповідно до нових критеріїв можна тепер віднести до посад з функцією обслуговування.

Зокрема, абз. 2 Критеріїв доповнено ще однією позицією, і тепер він має такий зміст: «комплексним обслуговуванням і ремонтом будинків, роботою з утримання прилеглої території, реставраційними та будівельно-монтажними роботами». Тобто, до попередньо визначених критеріїв було додано критерій виконання робіт з утримання прилеглої території.

Інші критерії були змінені більш суттєво, а тому давайте розглянемо їх у порівнянні:

без змін

у редакції із змінами, внесеними ПКМУ № 135

документальним забезпеченням та діловодством (крім працівників, які опрацьовують документи з обмеженим доступом);

документальним забезпеченням та діловодством (крім працівників, які опрацьовують документи з обмеженим доступом);

комп’ютерним забезпеченням та впровадженням інформаційних технологій (крім працівників, до компетенції яких належить адміністрування загальнодержавних реєстрів та баз даних, а також забезпечення захисту інформації);

комп’ютерним забезпеченням та впровадженням інформаційних технологій (крім працівників, до компетенції яких належить формування, адміністрування та розвиток загальнодержавних електронних реєстрів, баз даних, інформаційних систем, а також забезпечення захисту інформації);

виконанням функцій секретаря і стенографіста, комп’ютерним набором тексту, роботою з копіювальною та розмножувальною технікою, записом і опрацюванням цифрових даних;

виконанням завдань та функцій фахівця з інтерв’ювання, секретаря і стенографіста;

комп’ютерним набором тексту, роботою з копіювальною та розмножувальною технікою, записом, накопиченням, систематизацією, перевіркою і опрацюванням цифрових та інших даних, підбором довідкового та інформаційного матеріалу;

виконанням завдань та функцій касира, відповідального чергового, диспетчера, чергового оперативного;

веденням архіву та виконанням функцій з бібліотечного обслуговування;

веденням архіву та виконанням функцій з бібліотечного обслуговування;

матеріально-технічним та господарським забезпеченням

матеріально-технічним та господарським забезпеченням

Зверніть увагу, як і раніше, не відносяться до посад працівників, які виконують функції з обслуговування, посади керівників та заступників керівників самостійних структурних підрозділів державних органів.

Що у зв’язку із внесеними змінами слід зробити? ПКМУ № 135 передбачено, що:

— державним органам, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, у місячний строк з дня набрання чинності цією постановою слід переглянути та/або розробити відповідно до критеріїв визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, нові чи оновлені переліки і подати їх на затвердження Національному агентству з питань державної служби;

— державним органам, юрисдикція яких поширюється на територію однієї або кількох областей, м. Києва або м. Севастополя, на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, у місячний строк з дня набрання чинності цією постановою переглянути та/або розробити відповідно до критеріїв визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, переліки і подати їх на затвердження відповідним територіальним органам Національного агентства з питань державної служби.

Державним органам забезпечити підтримання в актуальному стані переліки посад працівників, які виконують функції з обслуговування, у разі їх наявності з урахуванням змін, які відбуваються у структурі або штатному розписі державного органу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі