Теми статей
Обрати теми

Строк виконання завдання — грудень. Як оцінити держслужбовця?

Мацокін Андрій, головний редактор всеукраїнського видання «Держслужбовець» і спецвипуску «Юридичні практики»
Як оцінити державного службовця, якщо строком виконання завдання був визначений грудень 2018 року?

Стаття 44 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889 визначає результати службової діяльності державних службовців: щороку підлягають оцінюванню для визначення якості виконання поставлених завдань, а також з метою прийняття рішення щодо преміювання, планування їхньої кар’єри, виявлення потреби у професійному навчанні.

Оцінювання результатів службової діяльності проводиться на підставі показників результативності, ефективності та якості, визначених з урахуванням посадових обов’язків державного службовця, а також дотримання ним правил етичної поведінки та вимог законодавства у сфері запобігання корупції.

Оцінювання відповідно до Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 23.08.2017 р. № 640 (далі — Типовий порядок), проводиться щороку у жовтні — грудні за період з 1 січня поточного року або з дати визначення завдань і ключових показників до дати прийняття наказу (розпорядження) про проведення оцінювання.

Оцінювання результатів службової діяльності державного службовця здійснюється його безпосереднім керівником, який має проводити моніторинг виконання визначених завдань.

Типовий порядок передбачає, що оцінювання проводиться щороку в жовтні — грудні. Визначення завдань і ключових показників для державного службовця проводиться у грудні. Тож якщо визначено конкретну дату строку виконання завдання, оцінити можна і у грудні.

Водночас таке оцінювання в будь-якому разі має бути здійснено відповідно до затвердженого суб’єктом призначення графіку. Під час співбесіди безпосередній керівник має можливість з’ясувати, чи буде виконано завдання у встановлений строк, а також наскільки ефективно працював державний службовець на момент співбесіди.

Крім того, державний службовець може подати письмовий звіт, в якому описати, що вже зроблено для виконання завдання, строк виконання якого в грудні, і чи виконає вій його у встановлений строк.

Проте, на думку НАДС*, скоріш за все, відповідно до Критеріїв виставлення балів, які містяться в додатку 4 до Типового порядку, таке завдання не підлягатиме оцінюванню, оскільки на момент співбесіди воно не виконане з об’єктивних причин, про які знав безпосередній керівник.

* http://udl.despro.org.ua/mod/forum/discuss.php?d=10824#p127384.

Разом з тим, визначаючи завдання і строк його виконання, уповноважена особа має розуміти, що оцінювати таке завдання доведеться до грудня, оскільки у грудні мають бути вже затверджені результати оцінювання, відбутися преміювання відмінників і визначені завдання на новий період оцінювання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі