Теми статей
Обрати теми

Звернення за роз’ясненням щодо наявності/відсутності конфлікту інтересу*

* За матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції.

Яку інформацію можна отримати, надіславши електронне звернення через офіційний веб-сайт Національного агентства?

Відповідно до пункту 15 частини першої статті 11 Закону України «Про запобігання корупції» (далі — Закон) до повноважень Національного агентства належить надання роз’яснень, методичної та консультаційної допомоги з питань застосування актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб.

Звертаємо увагу, що такі роз’яснення мають індивідуальний характер і надаються:

відповідно до частини п’ятої статті 24 Закону консультації, надаються особі, зазначеній у пунктах 1, 2 частини першої статті 3 цього Закону, у якої наявні сумніви щодо можливості одержання нею подарунка;

згідно з абзацом другим частини третьої статті 28 Закону роз’яснення надаються особі, від якої надійшло повідомлення про наявність у неї реального, потенційного конфлікту інтересів;

відповідно до частини п’ятої статті 28 Закону роз’яснення надаються особі, в якої є сумніви щодо наявності в неї конфлікту інтересів.

З метою спрощення процедури направлення звернень до Національного агентства щодо надання роз’яснень з вищезазначених питань на веб-сайті Національного агентства передбачено віконце «Конфлікт?» для направлення електронних звернень.

При заповненні спеціальної форми електронного звернення у віконці «Конфлікт?» Ви маєте можливість обрати одну з категорій, щодо яких Ви можете отримати роз’яснення, а саме:

стосовно застосування законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції;

обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності;

обмежень щодо одержання подарунків;

запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;

обмежень щодо спільної роботи близьких осіб.

У разі, якщо Ви бажаєте повідомити про можливі факти порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», Ви можете надіслати до Національного агентства відповідне повідомлення через офіційний веб-сайт Національного агентства, заповнивши спеціальну форму у розділі «Повідом про корупцію».

Які вимоги до електронного звернення?

Відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян» електронне звернення є видом письмового звернення, а відтак має відповідати таким вимогам:

прізвище, ім’я, по батькові заявника;

місце проживання заявника;

суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги;

підпис заявника (заявників) із зазначенням дати;

електронна поштова адреса.

Враховуючи, що обов’язковим реквізитом письмового звернення є підпис особи, яка його подає, звернення повинно мати вигляд скан-копії або фотокопії.

Звернення, оформлене без дотримання зазначених вимог, повертається заявникові з відповідними роз’ясненнями не пізніш як через десять днів після його надходження.

Крім того, з метою правильного застосування норм права, а також оскільки такі звернення є індивідуальними та потребують роз’яснень норм антикорупційного законодавства у кожному конкретному випадку окремо, рекомендується у зверненні зазначати:

орган, у якому працює особа, котра звертається;

повне найменування посади, яку обіймає особа;

іншу детальну інформацію, яка дасть змогу зробити правильний аналіз викладених у зверненні фактів для надання належного роз’яснення.

Яким чином можна відправити електронне звернення через офіційний веб-сайт Національного агентства?

Для того, щоб відправити електронне звернення щодо надання роз’яснень з питань застосування актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб, заповніть форму відправки електронного звернення.

1. Вам буде запропоновано декілька варіантів заповнення форми електронного звернення:

за допомогою направлення сканованої копії або фотокопії

2. Для направлення електронного звернення Вас запитають про категорію Вашого звернення.

3. Після вибору потрібної категорії електронного звернення Вам необхідно вказати наступну інформацію:

своє П. І. Б.;

місце проживання;

поштову (електронну) адресу;

номер засобу зв’язку;

орган, у якому працюєте;

повне найменування посади, яку обіймаєте;

іншу детальну інформацію, яка надасть змогу зробити правильний аналіз викладених у зверненні фактів для надання належного роз’яснення.

4. Також Ви повинні викласти суть порушеного питання (Ви можете написати повідомлення розміром до 6 000 символів, а також відправити файл розміром до 50 мегабайт).

5. Для захисту системи від нападів з мережі Інтернет Вам пропонується ввести у спеціальну графу символи, які зображені на малюнку.

6. Після передачі електронного звернення Ви отримуєте контрольний номер в якості доказу його передачі до Національного агентства.

Враховуючи те, що обов’язковим реквізитом письмового звернення є підпис особи, яка його подає, у разі надсилання електронного звернення без використання електронного цифрового підпису, воно може мати вигляд скан-копії або фотокопії.

Для того щоб відправити електронне звернення у вигляді скан-копії або фотокопії, достатньо завантажити зразок такого звернення, перейшовши за посиланням («натисніть тут для завантаження»)

Після завантаження та заповнення звернення потрібно відсканувати (сфотографувати), прикріпити у відповідну форму на офіційному веб-сайті Національного агентства та відправити.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі