Теми статей
Обрати теми

Затверджено форму протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку

А. Сербіна, аналітик ВБ «Фактор», адвокат
Стаття 10 Закону України від 14.05.15 р. № 417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»1 визначає порядок прийняття рішень співвласниками багатоквартирного будинку шляхом скликання загальних зборів співвласників та проведення голосування з тих чи інших питань. Рішення загальних зборів оформлюються протоколом.

1 Далі за текстом — Закон № 417.

Вимога до форми протоколу

Закон № 417 зобов’язує співвласників багатоквартирного будинку оформлювати свої рішення протоколом за чітко встановленою формою. До 02.10.15 р. такої форми затверджено не було, а отже, усі протоколи, які складені до цієї дати, оформлювались в довільній формі.

2 жовтня поточного року набрав чинності наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 25.08.15 р. № 203 «Про затвердження форми протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку». Дана форма протоколу є обов’язковою. Отже, рішення співвласників мають відповідати встановленій на законодавчому рівні формі.

Згідно із загальною вимогою закон зворотньої дії в часі не має, а отже, переоформлювати свої рішення та складати нові протоколи відповідно до встановленої форми не вимагається.

Пропонуємо вам зразок протоколу.

img 1

img 2

Теги ОСББ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі