Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про оплату праці методистів відділу освіти ОТГ

Ковшова О., економіст-аналітик ВБ «Фактор»
У сільській раді об’єднаної громади було створено відділ освіти як окрему юридичну особу, яка є структурним підрозділом об’єднаної територіальної громади. У такому відділі працюють керівник та головний спеціаліст, які є посадовими особами місцевого самоврядування, а також методисти з питань освіти, які не є посадовими особами місцевого самоврядування. З якого КФК виплачувати заробітну плату таким особам?

Щоб відповісти на запитання, необхідно розібратись із тим, хто входить до штатного розпису такого відділу.

Керівник та головний спеціаліст, які є посадовими особами місцевого самоврядування та входять до складу відділу освіти, не можуть входити до штатного розпису такого відділу, оскільки вони є посадовими особами місцевого самоврядування та враховуються в апараті ради.

На посадових осіб місцевого самоврядування поширюються закони України від 21.05.97 р. № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» та від 07.06.01 р. № 2493-III «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Посадові особи місцевого самоврядування можуть очолювати відділ освіти, виконувати розпорядчі повноваження або покладені на них обов’язки із забезпечення функціонування створеного відділу освіти. Видатки на заробітну плату таким особам треба проводити за КТВК 010116 «Органи місцевого самоврядування».

Працівники, які входять до штатного розпису відділу освіти, не можуть бути посадовими особами місцевого самоврядування. Тому видатки на виплату заробітної плати таким особам треба проводити з іншого КТВК з огляду на те, які саме посади обіймають такі працівники.

Наприклад, видатки на виплату заробітної плати методисту, який працює у створеному відділі освіти, треба проводити за КТВК 070802 «Методична робота, інші заходи у сфері народної освіти».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі