Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про витрати на навчання

Станкус Т., заступник головного редактора газети «Бюджетна бухгалтерія»
Для стимулювання роботи у сільській місцевості сільська рада об’єднаної територіальної громади бажає виділити кошти місцевого бюджету на здобуття освіти медсестри, яка потім буде працювати у лікарні на території об’єднаної територіальної громади. Чи можливо це?

Види видатків, які можуть здійснюватися з того чи іншого бюджету, чітко регламентовані Бюджетним кодексом України (далі — БК). І переліки цих видатків є вичерпними.

Згідно з нормами ст. 87, 89 та 90 БК за рахунок коштів бюджету (державного, місцевих) фінансуються видатки на професійно-технічну та вищу освіту в частині оплати послуг з підготовки відповідних фахівців на умовах державного та регіонального замовлення.

Зокрема, обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2016 році затверджені постановою КМУ від 06.07.16 р. № 408.

За державним замовленням навчання здійснюється безкоштовно. Зарахування до груп за державним замовленням здійснюється за результатами конкурсного відбору та зовнішнього незалежного оцінювання.

Якщо ж йдеться про навчання на умовах контракту, то оплата здійснюється безпосередньо студентом.

Витрачання бюджетних коштів на навчання студентів на умовах контракту чинним законодавством не передбачено.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі