Теми статей
Обрати теми

Щодо оплати праці водіїв

Витяг із листа Державної фіскальної служби України від 02.03.17 р. № 3043/Ш/99-99-13-02-03-14

<...> відповідно до п. 162.1 ст. 162 <...> платниками податку є, зокрема, фізичні особи — резиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні.

<...> об’єктом оподаткування фізичної особи — резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до якого включаються доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту) <...>. Податковий агент <...> зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку 18 відс., <...>. Доходи, визначені ст. 163 Кодексу, є об’єктом оподаткування військовим збором <...>.

<...> платниками єдиного внеску є роботодавці, зокрема підприємства, установи, організації, інші юридичні особи, які використовують найману працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами. <...> базою нарахування єдиного внеску для роботодавців є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат <...>, та сума винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами. Згідно з нормами частини п’ятої ст. 8 Закону № 2464 єдиний внесок для зазначеної категорії платників єдиного внеску встановлено у розмірі 22 відс. <...>.

<...> питання трудових відносин знаходиться у правовому полі Міністерства соціальної політики України.

Перший заступник Голови С. В. Билан

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі