Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про балансоутримувача багатоквартирного будинку

Сербіна А., аналітик ВБ «Фактор», адвокат
Чи є визначений за результатами проведеного конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків управитель балансоутримувачем будинків, які передані йому в управління?

Автоматично — ні. Балансоутримувачем будинку є власник або юридична особа, яка за договором із власником утримує на балансі відповідне майно, веде бухгалтерську, статистичну, іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, забезпечує управління цим майном, несе відповідальність за його експлуатацію згідно із законом. Для прийняття на баланс управителем такого майна його потрібно списати з балансу попереднього балансоутримувача та передати на баланс управителю за актом прийому-передачі. Процедура списання регламентована Порядком списання з балансу багатоквартирних будинків, затвердженим постановою КМУ від 20.04.16 р. № 301. Лише з моменту прийняття багатоквартирного будинку на баланс управителя останній набуває статусу балансоутримувача.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі