Теми статей
Обрати теми

Зміни до постанови № 268: оклади підвищено, надбавку відновлено

Федченко Л., головний редактор, юрист
26 травня набула чинності1 постанова КМУ від 24.05.17 р. № 353 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»2. Як відомо, постанова КМУ від 09.03.06 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів»3 визначає розміри окладів посадових осіб місцевого самоврядування. Отже, постановою № 353 не тільки підвищено посадові оклади посадовим особам місцевого самоврядування, а й відновлено надбавку за високі досягнення. Окрім цього, постановою № 353 визнано такими, що втратили чинність, деякі постанови КМУ. Про всі зміни — детально у цій статті.

1 З дня опублікування («Урядовий кур’єр», 26.05.17 р. № 96).

2 Далі за текстом — постанова № 353.

3 Далі за текстом — постанова № 268.

Зміни до постанови № 268

Так, п. 1 постанови № 353 внесено чотири важливі зміни до постанови № 268.

Зміна перша. Виключено абз. 4 п. 1 постанови № 268, який передбачав норму, відповідно до якої умови оплати праці посадових осіб об’єднаних територіальних громад визначалися відповідним органом місцевого самоврядування виходячи з умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування та схем посадових окладів згідно з додатками 50 і 51 (ср. ). Проте, ця зміна практично ні на що не вплинула, адже відповідно до нової редакції додатків до постанови № 268 схеми посадових окладів цієї категорії посадових осіб все рівно визначаються додатками 50 та 51. Але про це трохи згодом.

Зміна друга. Виключено абз. 3 пп. «в» пп. 1 п. 2 постанови № 268, який містив заборону встановлення надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи сільським, селищним головам, їх заступникам та іншим керівним працівникам і спеціалістам апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів. Тобто, під час дії цієї норми таку надбавку не встановлювали в органах місцевого самоврядування. З набранням чинності постановою № 353 таку заборону скасовано. Таким чином, наразі сільські, селищні голови, їх заступники та інші керівні працівники і спеціалісти апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів мають право на встановлення їм такої надбавки. Проте, не забувайте, що всі подібні виплати маємо встановлювати у межах затвердженого фонду оплати праці.

Зміна третя. Викладено у новій редакції абз. 2 п. 6 постанови № 268:

Попередня редакція абз. 2 п. 6 постанови № 268

Чинна редакція абз. 2 п. 6 постанови № 268

Преміювання сільських, селищних і міських голів, голів районних і районних у містах рад, їх заступників, встановлення їм надбавок, надання матеріальної допомоги здійснюється у порядку та розмірі, установлених цією постановою, у межах затверджених видатків на оплату праці. Рішення про зазначені виплати приймається відповідною радою.

Преміювання голів обласних, районних і районних у містах рад, їх заступників, сільських, селищних і міських голів, установлення їм надбавок, надання матеріальної допомоги здійснюється у порядку та розмірах, визначених цією постановою, у межах затверджених видатків на оплату праці. Рішення про зазначені виплати приймається відповідною радою.

Як бачите, після змін, внесених постановою № 353, до переліку посадових осіб, встановлення надбавок, надання матеріальної допомоги яким здійснюється шляхом прийняття рішення відповідною радою, додано голів обласних рад та, відповідно, їх заступників.

Зміна четверта. Найглобальніша за своїми масштабами зміна, якою викладено у новій редакції додатки 48 – 55 до постанови № 268.

№ додатка

до постанови № 268

Схему посадових окладів кого визначає

додаток 48

керівних працівників і спеціалістів апарату (секретаріату) обласних, Київської та Севастопольської міських рад

додаток 49

керівних працівників і спеціалістів апарату районних, районних у мм. Києві та Севастополі рад

додаток 50

керівних працівників і спеціалістів апарату міських (крім мм. Києва та Севастополя) рад та їх виконавчих комітетів, сільських, селищних рад, що представляють інтереси об’єднаних територіальних громад, та їх виконавчих комітетів

додаток 51

працівників і спеціалістів департаментів, управлінь, відділів, інших виконавчих органів міських (крім мм. Києва та Севастополя) рад, виконавчих органів сільських, селищних рад, що представляють інтереси об’єднаних територіальних громад

додаток 52

керівних працівників і спеціалістів апарату районних у містах (крім мм. Києва та Севастополя) рад та їх виконавчих комітетів

додаток 53

керівних працівників і спеціалістів управлінь, відділів виконавчих органів районних у містах (крім мм. Києва та Севастополя) рад

додаток 54

керівних працівників і спеціалістів апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів (крім сільських, селищних рад і їх виконавчих органів, що представляють інтереси об’єднаних територіальних громад)

додаток 55

службовців апарату (секретаріату) органів місцевого самоврядування, органів прокуратури

Отже, рекомендуємо вам ознайомитись з новою редакцією додатків до постанови № 268 та внести необхідні зміни до відповідних статей видатків на оплату праці кошторису органів місцевого самоврядування.

Постанови КМУ, що втратили чинність

Як уже було зазначено на початку статті, постановою № 353 визнано такими, що втратили чинність, дві постанови КМУ, а саме:

1

від 30.06.05 р. № 512 «Про оплату праці керівників Верховної Ради та Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, обласних, Київської та Севастопольської міських рад»

Примітка. Постанову визнано такою, що втратила чинність, стосовно працівників, посадові оклади яких затверджено постановою КМУ від 09.03.06 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів».

2

від 08.12.09 р. № 1323 «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 30 червня 2005 р. № 512»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі