Теми статей
Обрати теми

Щодо передачі професійно-технічних навчальних закладів з державної власності у комунальну власність

Витяг із листа МОН від 30.12.16 р., розміщений на офіційному сайті МОН http://mon.gov.ua у категорії «Повідомлення»

<...> Згідно зі статтею 27 Закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік» необхідно здійснити заходи щодо передачі професійно-технічних навчальних закладів з державної власності у комунальну.

Правові засади такої передачі визначені Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» (далі — Закон). Передача цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів, які перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки (далі — навчальні заклади), буде здійснюватися у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області (тобто обласний рівень).

Умовами передачі є взяття органами місцевого самоврядування (обласними радами) зобов’язання використовувати за цільовим призначенням, не відчужувати в приватну власність такі об’єкти. Ініціатива щодо передачі навчальних закладів з державної у комунальну власність виходить від Міністерства освіти і науки України. Рішення приймає Кабінет Міністрів України за наявності згоди (рішення сесій) відповідних обласних рад.

У рішенні сесії обласної ради необхідно <...> вказати назву навчального закладу, його адресу, код ЄДРПОУ, <...> зазначити, що «цілісний майновий комплекс професійно-технічних навчальних закладів буде використано за цільовим призначенням та не буде відчужено його у приватну власність».

Для здійснення процедури передачі навчальних закладів з державної у комунальну власність департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій необхідно подати до Міністерства освіти і науки пропозиції (листи) щодо передачі навчальних закладів.

У пропозиціях (листі) зазначається найменування навчального закладу, його місцезнаходження, ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань; найменування органу, що здійснює функції з управління майном навчального закладу.

До пропозицій (листів) додаються: копія статуту навчального закладу; копія довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань встановленого зразка; копія документів фінансової звітності, зокрема балансу, звіту про фінансові результати, про рух коштів, про обсяг кредиторської та дебіторської заборгованості за два останні календарні роки та на останню звітну дату, підписані керівником, головним бухгалтером юридичної особи, що подала документи, і засвідчені її печаткою; техніко-економічне обґрунтування забезпечення ефективного використання майна навчального закладу за цільовим призначенням з визначенням обсягів та джерел фінансування видатків на його утримання, добудову, реконструкцію, технічне переоснащення, капітальний та поточний ремонт, підготовлене відповідно до Методичних рекомендацій щодо розроблення техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання об’єктів права державної та комунальної власності, затверджених наказом Мінекономрозвитку від 27.12.2013 № 1591; <...> витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо об’єктів, права на які підлягають державній реєстрації; витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Міністерство освіти на підставі пропозицій департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, внесених з дотриманням вимог Закону, подає Міністерству економічного розвитку і торгівлі пакети документів навчальних закладів для передачі їх з державної у комунальну власність.

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України про передачу навчальних закладів з державної в комунальну власність розробляється Міністерством економічного розвитку і торгівлі та погоджується з Міністерством фінансів, Міністерством освіти і науки, Фондом державного майна. Після прийняття розпорядження Кабінетом Міністрів України Міністерство освіти і науки утворює комісію з питань передачі навчальних закладів.

Передача оформляється актом приймання-передачі згідно з формою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 № 1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності».

Акт складається у чотирьох примірниках, підписується головою та членами комісії, погоджується обласною радою та затверджується Міністерством освіти і науки. <...>

Директор Департаменту професійної освіти М. С. Кучинський

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі