Теми статей
Обрати теми

Семінар для старост проведено у Старому Салтові

Федченко Л., головний редактор, юрист
10 квітня спільно з Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області проведено семінар для старост Старосалтівської селищної ради, яка вже відсвяткувала першу річницю своєї діяльності з моменту добровільного об’єднання територіальних громад. Від Асоціації участь у роботі семінару взяли Олена Кулик, радник голови Харківської обласної ради, та Галина Пронькіна, радник президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області з фінансових питань. Від редакції газети «Місцеве самоврядування» доповідали Яна Брусенцова, в. о. директора Департаменту видань для публічно-правової сфери ВБ «Фактор», шеф-редактор, та Леся Федченко, головний редактор.
img 1

Під час заходу присутні обговорили важливість і необхідність запровадження нової для місцевого самоврядування посади старости як представника територіальної громади, комунікатора між жителями сіл та селищ і адміністративним центром об’єднаної територіальної громади.

У ході семінару старости отримали знання щодо змін, внесених Законом України від 09.02.17 р. № 1848 VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу старости села, селища», зокрема щодо:

1

поняття «старостинський округ»

2

початку та строку повноважень старости

3

розширення кола повноважень старости

4

обмежень стосовно осіб, які займають посаду старости

5

підстав дострокового припинення повноважень старости

img 2

img 3

img 4

Зокрема, детально розглянули «нові» повноваження старости, такі як: участь у пленарних засіданнях ради та постійних комісій, право на гарантований виступ; участь в організації виконання рішень ради, виконкому, розпоряджень голови на території відповідного старостинського округу та у здійсненні контролю за їх виконанням; участь у підготовці проектів рішень ради, що стосуються майна територіальної громади, розташованого на території відповідного старостинського округу; участь у здійсненні контролю за використанням об’єктів комунальної власності, розташованих на території відповідного старостинського округу; участь у здійсненні контролю за станом благоустрою відповідного села, селища та інформування про його результати; отримання від виконавчих органів ради, підприємств, установ, організацій комунальної власності та їх посадових осіб інформації, документів, матеріалів, необхідних для здійснення наданих повноважень; сприяння утворенню та діяльності органів самоорганізації населення, організації та проведенню загальних зборів, громадських слухань та інших форм безпосередньої участі громадян у вирішенні питань місцевого значення у відповідному селі, селищі.

Дякуємо за сприяння у проведенні семінару голові Харківської обласної ради Сергію Івановичу Чернову.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі