Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про припис НАЗК

Мороз О., юрист-аналітик Видавничого будинку «Фактор»
Що таке припис Національного агентства з питань запобігання корупції? Коли та за яких обставин його надсилають?

Зазначимо, що у випадках виявлення Національним агентством з питань запобігання корупції (далі — НАЗК) порушення вимог Закону України від 14.10.14 р. № 1700-VII «Про запобігання корупції» (далі – Закон № 1700) щодо:

— етичної поведінки;

— запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб;

— іншого порушення Закону № 1700 та Закону України від 05.04.01 р. № 2365-III «Про політичні партії в Україні», якщо вчинені політичною партією дії (чи бездіяльність) не тягнуть за собою іншого виду відповідальності,

НАЗК вносить керівнику відповідного органу, підприємства, установи, організації припис.

Припис НАЗК є обов’язковим для виконання. Про результати виконання припису НАЗК посадова особа, якій його адресовано, інформує НАЗК протягом 10 робочих днів з дня одержання припису.

Проект рішення НАЗК про внесення припису керівнику відповідного органу, підприємства, установи, організації та проект припису НАЗК готуються уповноваженою особою Національного агентства, яка виявила порушення, та розглядаються на найближчому після виявлення та фіксації порушення засіданні НАЗК.

Контроль за своєчасністю та повнотою виконання вимог, зазначених у приписі НАЗК, здійснює уповноважена особа НАЗК, яка виявила порушення, чи інша уповноважена особа НАЗК, на яку покладено контроль за його виконанням.

У разі невиконання припису НАЗК протягом 10 робочих днів з дня його надсилання (вручення) уповноважена особа НАЗК складає протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 18846 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі — КпАП), за невиконання припису. При повторному невиконанні припису уповноважена особа НАЗК складає протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 18846 КпАП.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі