Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
Наша сільська рада планує здійснити поточний ремонт дороги комунальної власності за відповідною прийнятою програмою та ремонт дороги місцевого значення загального користування. Чи будуть такі КЕКВ однаковими?
(Харківська обл.)

Ні, не будуть.

Зауважимо, що обирати КЕКВ треба відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333. Економічна класифікація видатків бюджету призначена для чіткого розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави та місцевого самоврядування.

Якщо розпорядник бюджетних коштів є безпосереднім виконавцем програм та заходів, то видатки здійснюють за відповідними кодами економічної класифікації видатків бюджету залежно від виду витрат та суті платежу. Про це зазначала у своєму листі Державна казначейська служба України від 26.02.2018 № 16-10/212-3356.

Тож якщо це дорога комунальної власності, то поточний ремонт дороги комунальної власності за відповідною програмою необхідно здійснювати за КЕКВ 2240 «Оплата послуг (кpiм комунальних)».

У той же час видатки на розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування для оплати послуг з поточного ремонту, експлуатації та утримання доріг загального користування здійснюють за кодом економічної класифікації видатків 2281 «Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм». Про це говорить п.п. 2.2.8.1 п.п. 2.2.8 п. 2.2 Інструкції.

У згаданому листі ДКС зазначала це на прикладі Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації, який виступав замовником послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг місцевого значення загального користування у Київській області. Компетентний орган наголосив, що видатки на оплату зазначених послуг мають здійснюватись за КЕКВ 2281 «Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі