Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
Який КЕКВ треба використовувати при сплаті орендної плати за земельні ділянки, що належать до комунальної власності? Який документ є підставою для її нарахування?
(Одеська обл.)

Орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності — обов’язковий платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою і лише на підставі укладеного договору оренди.

Договір оренди землі — це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства. Саме про це говорить ст. 13 Закону України від 06.10.1998 № 161-XIV «Про оренду землі».

У той же час ст. 288 Податкового кодексу України чітко говорить про те, що підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є саме договір оренди такої земельної ділянки.

Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333, передбачено, що плата за користування земельною ділянкою орендарем здійснюється за КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» (п.п. 2.2.4-6).

Про застосування такого КЕКВ при сплаті орендної плати за земельні ділянки комунальної власності наголошувала й Державна казначейська служба України у своєму листі від 06.04.2018 № 16-08/367-5806.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі