Теми статей
Обрати теми

Про забезпечення органів місцевого самоврядування податковою інформацією щодо податкового боргу з місцевих податків

Лист ДФС від 07.06.2018 № 17208/7/99-99-12-02-03-17

Державна фіскальна служба України до листа від 22.05.2018 № 15339/7/99-99-12-02-03-17 щодо забезпечення органів місцевого самоврядування податковою інформацією щодо податкового боргу з місцевих податків повідомляє таке.

Державна фіскальна служба України, керуючись нормами п.п. 77 п. 4 та пп. 7 — 8, 10 п. 5 Положення про Державну фіскальну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236, зважаючи на зростання кількості запитів органів місцевого самоврядування, які в межах власних повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків, про отримання інформації про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, повідомляє.

Питання оприлюднення інформації про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, у тому числі й з місцевих податків, врегульовано п. 35.4 ст. 35 Податкового кодексу України (далі — Кодекс), з дотриманням вимог Порядку формування і оприлюднення інформації щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.02.2015 р. № 67 «Про затвердження форм інформації щодо сплати податків суб’єктами природних монополій та суб’єктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами; інформації щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, та порядку їх оприлюднення».

Одночасно повідомляємо, що відповідно до вимог п. 35.4 ст. 35 Податкового кодексу України, згідно з Положенням про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835, ДФС як розпорядник інформації забезпечує оприлюднення, зокрема, інформації про суб’єктів господарювання, в тому числі фізичних осіб — підприємців, які мають податковий борг. Вказана інформація із зазначенням сум боргу окремо до державного та місцевого бюджетів розміщується щомісячно в сервісі «Відкриті дані» на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС (www.sfs.gov.ua) та рубриці «Податки» Єдиного державного веб‑порталу відкритих даних (www.data.gov.ua).

З метою забезпечення співпраці між територіальними органами ДФС та органами місцевого самоврядування, які в межах власних повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків, пропонуємо повідомляти зацікавлену сторону про вказане джерело публічної податкової інформації.

Більш повна інформація із зазначеного питання розміщена на офіційному сайті (веб-порталі) Державної фіскальної служби України на Головному порталі у розділі «Довідники, реєстри, переліки», підрозділі «Переліки» за адресою: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/.

Директор Департаменту податків і зборів з юридичних осіб О. В. Антіпова

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі