Теми статей
Обрати теми

Землі під закладами передвищої та вищої освіти не можуть бути передані у приватну власність

Інформація з офіційного сайту Асоціації міст України

9 серпня 2019 року набуває чинності Закон України «Про фахову передвищу освіту» № 2745-VIII, яким, зокрема, вносяться зміни та доповнення до Земельного кодексу України.

Пунктом 2 статті 65 Закону визначається, що земельні ділянки передаються закладам фахової передвищої освіти незалежно від форми власності у постійне користування. Увага! Якщо зазначений заклад є приватним, то він також має право отримати земельну ділянку на праві постійного користування.

Прикінцевими та Перехідними положеннями Закону доповнюється перелік земельних ділянок державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, а саме, доповнено статтю 84 Земельного кодексу України пунктами: «ж-1) земельні ділянки, закріплені за державними закладами фахової передвищої освіти» та «з-1) земельні ділянки, закріплені за державними закладами вищої освіти».

Отже, землі закладів фахової передвищої освіти та вищої освіти не можуть бути передані у приватну власність.

Нагадаємо. Метою Закону № 2745 є визначення ключових засад, на яких має ґрунтуватися державна політика щодо фахової передвищої освіти. Забезпечуються можливості ефективного функціонування закладів фахової передвищої освіти, визначаються їх статус, структура, права і обов’язки, джерела фінансування та можливості зрівняти права користування землями всіх закладів освіти.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі