Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про видачу рішення неприбутковій установі при її повторному включенні до Реєстру неприбуткових установ та організацій

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
Якщо неприбуткову установу повторно включили до Реєстру неприбуткових установ та організацій, чи мають їй видати відповідне рішення?

Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій (далі — Реєстр) до Реєстру та виключення з Реєстру затверджено постановою КМУ від 13.07.2016 № 440 (далі — Порядок). Включення неприбуткових організацій до Реєстру здійснюють згідно з вимогами пп. 3 – 8 Порядку. Так, у разі:

відсутності підстав для відмови у включенні (повторному включенні) до Реєстру, присвоєнні (зміні) ознаки неприбутковості контролюючий орган зобов’язаний протягом 3 робочих днів з дня отримання реєстраційної заяви та документів, що додають до неї, внести до Реєстру відповідний запис про включення (повторне включення) неприбуткової організації до Реєстру, присвоєння (зміну) ознаки неприбутковості;

наявності підстав для відмови у включенні (повторному включенні) до Реєстру, присвоєнні (зміні) ознаки неприбутковості або для виключення неприбуткової організації з Реєстру контролюючим органом готується відповідне рішення за формою згідно з додатком 2 до Порядку у 2-х примірниках. Один вручають такій організації у порядку, визначеному ст. 42 Податкового кодексу України, а другий залишається в контролюючому органі. Отже, якщо неприбуткова установа (організація) була повторно включена до Реєстру, контролюючий орган вносить до Реєстру відповідний запис про включення (повторне включення) такої установи (організації). Рішення про включення (повторне включення) до Реєстру такій неприбутковій установі (організації) не надсилають. Таку ж думку висловлювали фіскали у роз’ясненні, розміщеному на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР» у категорії 102.04. З переліком неприбуткових установ (організацій), включених до Реєстру, можна ознайомитись у відкритій та приватній частинах Електронного кабінету (cabinet.sfs.gov.ua).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі