Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про закупівлю іграшкових прикрас та новорічних подарунків

Бутова Олена, начальник фінансового управління Чугуївської міської ради Харківської області
Сільська рада має намір закупити іграшкові прикраси для вуличної ялинки. За яким ТКВКБМС треба проводити такі видатки: за 6030 «Організація благоустрою населених пунктів» чи 4082 «Інші заходи в галузі культури і мистецтва»? Крім того, сільська рада планує закупити новорічні подарунки учням у школу та дітям у дитячий садок (без субвенції), працівникам соціальної сфери села, депутатам сільської ради та новорічні подарунки в зону АТО. За яким ТКВКБМС правильно проводити ці видатки?

Щодо першого запитання.

Такі видатки можна проводити за обома програмами залежно від того, хто буде балансоутримувачем іграшок, якщо вони вартісні. В межах однієї ради це може бути і відділ культури, і ЖКГ, і сама рада, якщо структурні підрозділи не наділені повноваженнями юридичних осіб. Якщо рада має намір використовувати саме 4082 «Інші заходи в галузі культури і мистецтва», це повинно бути включено до відповідної програми.

Щодо другого запитання.

Закупівлю подарунків учням та дітям проводять за ТКВКБМС 1010 «Надання дошкільної освіти» та 1020 «Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами (в тому числі школою-дитячим садком, інтернатом при школі), спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами». Для всіх інших така закупівля повинна бути передбачена в місцевій програмі соціального захисту або розвитку місцевого самоврядування, або в іншій місцевій програмі. Можна використовувати й 3242 «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення», якщо це програма соціального захисту, якщо ж це депутатські програми — 0180 «Інша діяльність у сфері державного управління».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі