Теми статей
Обрати теми

«Дуже важливо, коли нас чують»: делегація Харківської області на XV Українському муніципальному форумі

18 — 20 червня 2019 року в Одесі Асоціація міст України провела XV Український муніципальний форум. На ньому зібралося близько 400 учасників: голови громад — членів АМУ, представники Парламенту, Уряду та профільних міністерств, експертного середовища, закордонні партнери Асоціації міст України.

Від Харківської області участь у Форумі взяли ОМС — члени Харківського регіонального відділення Асоціації міст України, зокрема: міські, селищні голови, виконавчий директор Харківського РВ АМУ Віктор Мирошник.

У перший день Форуму в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) відбувся День Діалогу з владою. Учасники мали унікальну нагоду обговорити питання з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, Головою АМУ Віталієм Кличком та Виконавчим директором Асоціації міст України Олександром Слобожаном.

img 1

Другий день — День Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, який проводився в рамках проекту Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні». «Ми заслухали виступи Генерального секретаря Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреаса Кіфера, першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслава Негоди та Голови офісу Ради Європи в Україні Мортена Енберга. Обговорювали питання бюджетів, електронної демократії, відкритості в питаннях діяльності органів місцевого самоврядування», — зазначив Віктор Мирошник.

img 2

Також на другому дні Форуму відбувся Дружній футбольний матч між збірними командами Асоціації міст України та Асоціації міст і громад Словаччини. Закінчився спортивний поєдинок з рахунком 4:1 на користь гостей. Єдиний м’яч у ворота суперника забив Сосницький селищний голова Андрій Портний. «Я дуже ціную такі заходи, де ми у прямому діалозі можемо озвучити основні вимоги й прагнення органів місцевого самоврядування», — зазначив Андрій Портний.

img 3

20 червня, в День економічного розвитку українських міст, вдалось поспілкуватися з колегами з інших областей України, каже Чугуївський міський голова Галина Мінаєва: «Йшлося про необхідність змін у законодавстві, які стосуються економічного розвитку міст, ділилися досвідом щодо залучення інвестицій. Загалом, на Форумі отримали багато інформації, донесли власне бачення подальшого розвитку громад людям, які безпосередньо беруть участь у законотворенні. А це дуже важливо, адже з досвіду попередніх зустрічей ми бачимо, що законотворці нас чують — і це дає неабиякий результат».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі