Теми статей
Обрати теми

Порядок сплати податків, зборів та внесків суб’єктами господарювання об’єднаних територіальних громад

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що платники податків сільських, селищних, міських рад, які об’єдналися в об’єднані територіальні громади в минулі роки, зокрема Івано-Франківської, Коломийської, Долинської, Калуської міських ОТГ, повинні сплачувати місцеві податки та збори, а саме земельний податок, податок на нерухоме майно, транспортний податок, єдиний податок тощо, за реквізитами рахунків тієї ОТГ, до якої вони належать.

Водночас податки, збори та внески, що підлягають зарахуванню до державного бюджету та до Пенсійного фонду, а саме: податок на прибуток підприємств, військовий збір, єдиний внесок та ін., сплачуються виключно за основним місцем обліку платника.

Проте територіальні громади, які долучилися до ОТГ в 2020 році, до кінця року ще здійснюватимуть платежі до бюджетів за тими ж реквізитами, що використовували до об’єднання.

Нагадаємо, що сплата податків та зборів на неправильні рахунки спричиняє виникнення заборгованості з цих податкових зобов’язань і, відповідно, призводить до нарахувань штрафів та пені. Тож з метою уникнення фінансової відповідальності платникам податків слід ретельно перевіряти реквізити рахунків.

До речі, відсутність чи наявність заборгованості, а також реквізити рахунків податкових платежів можна перевірити, зайшовши в приватну частину Електронного кабінету.

Інформація розміщена за посиланням if.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/436054.html

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі