Теми статей
Обрати теми

Новообрані ради територіальних громад мають звертатися до ДРС, установлюючи місцеві податки та збори

Інформація з офіційного сайту ДРС Державної регуляторної служби України

Новообрані місцеві ради повинні приймати рішення про встановлення місцевих податків та зборів на 2022 рік уже з урахуванням приєднаних до складу сформованих громад та відповідного збільшення кола суб’єктів господарювання, які будуть сплачувати ці податки.

Рішення рад територіальних громад, що увійшли до складу сформованої територіальної громади, якими були встановлені місцеві податки та збори на 2021 рік, діють тільки до закінчення бюджетного періоду.

У відповідь на численні звернення підприємців щодо зобов’язання новообраних місцевих рад оновлювати свої рішення про встановлення місцевих податків з урахуванням приєднання нових територій і нових платників податків ДРС підготувала відповідне роз’яснення.

Так, новообрана рада сформованої територіальної громади, до якої приєдналися інші громади, набуває регуляторних повноважень на приєднаних територіях.

Відповідно місцеві ради зобов’язані планувати, оприлюднювати та обговорювати запровадження нових регулювань або поширення чинних на нові території, дотримуючись вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з метою забезпечення прав і законних інтересів суб’єктів господарювання.

Проте підприємці скаржаться, що деякі місцеві ради ухиляються від проходження регуляторної процедури і таким чином порушують вимоги регуляторного законодавства.

Звертаємо увагу на те, що згідно із Податковим кодексом України місцеві ради приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду.

Нагадаємо, що ДРС залучає підприємницьку громадськість у регіонах до роботи консультативно-дорадчих органів з метою забезпечення належної координації дій органів виконавчої влади, інститутів громадянського суспільства і підприємництва з питань регуляторної політики та дерегуляції господарської діяльності.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі