Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про можливість психолога, який працює на 0,5 ставки, працювати соціальним педагогом на 0,5 ставки за сумісництвом в одному закладі

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
Чи може психолог, який працює на 0,5 ставки, працювати соціальним педагогом на 0,5 ставки за сумісництвом в одному закладі?

Про можливість практичного психолога закладу освіти працювати за сумісництвом у цьому закладі на посаді соціального педагога роз’яснювало Міністерство освіти і науки України у своєму листі від 30.06.2021 № 1/11-4698. Відповідний лист можна знайти за посиланням dostup.pravda.com.ua/request/88263/response/333993/attach/4/1%2011%204698.pdf?cookie_passthrough=1.

Умови роботи за сумісництвом регламентовано постановою КМУ від 03.04.1993 № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» та спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України від 28.06.1993 № 43 «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» (далі — Положення).

Сумісництвом вважається виконання працівником, крім основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, установі, організації (п. 1 Положення). При цьому тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати 4 години на день і повного робочого дня у вихідний день.

Загальна тривалість роботи за сумісництвом не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

Як бачимо, лише за умови дотримання зазначених вище норм, наведених компетентним органом, практичний психолог закладу освіти має можливість працювати за сумісництвом у цьому закладі на посаді соціального педагога.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі