Теми статей
Обрати теми

Відключення електропостачання в разі несплати

Брусенцова Яна, директор Департаменту видань для публічно-правової сфери, головний редактор видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», юрист
Нині актуально стоять питання заборгованості населення за надані йому житлово-комунальні послуги, відключення таких споживачів від електромереж тощо. Тож вирішили надати невелику інформацію, щоб ви, наші читачі, по можливості поділилися нею з жителями ваших територіальних громад. Із нею, до речі, можна ознайомитися в тому числі за посиланням: www.nerc.gov.ua/?news=12415

Отже...

Нижче більш детально про відключення електропостачання побутовому споживачу в разі несплати ним заборгованості за спожиту електричну енергію (з урахуванням установлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)).

img 1

Згідно з п. 4.17 розд. IV та п. 7.5 розд. VІІ Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312, передбачено припинення постачання електричної енергії споживачу в разі заборгованості з оплати за спожиту електричну енергію відповідно до умов договору з електропостачальником. Припинення постачання електричної енергії здійснюється за умови попередження споживача не пізніше ніж за 10 робочих днів до дня відключення.

Пунктом 3¹ розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» визначено, що на території регіонів України (областей, м. Києва, м. Севастополя), на яких установлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки та протягом 30 днів із дня його скасування забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України в разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

На інформаційному слайді на с. 51 зображено послідовність дій побутового споживача у випадку отримання ним попередження про відключення електропостачання при наявності заборгованості за спожиту електричну енергію.

Знання споживачем інформації, розміщеної на слайді, дозволить уникнути непорозумінь та конфліктів між споживачем, оператором системи розподілу та постачальником електричної енергії.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі