Теми статей
Обрати теми

Надання адміністративних послуг соціального характеру у ЦНАПі

Самура Людмила, начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чернігівської селищної ради Запорізької області
27.11.2019 відбулось урочисте відкриття сучасного, прозорого, просторово забезпеченого, логістично зрозумілого Центру надання адміністративних послуг Чернігівської територіальної громади Запорізької області, який став одним із найбільших ЦНАПів Запорізької області.

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) було створено, щоб жителі громади отримували якісні, доступні, прозорі адміністративні послуги у комфортних та зручних умовах. Було проведено реконструкцію частини адміністративного приміщення, розташованого за адресою: смт Чернігівка, вул. Соборна, буд. 401; використано понад 1,2 млн грн з місцевого бюджету та 700 тис. грн за програмою сприяння виконання депутатських повноважень депутатами Запорізької обласної ради.

Вхід до приміщення облаштовано пандусом, відремонтовано та обладнано санітарну кімнату для осіб з обмеженими можливостями. Зал очікування укомплектований диванчиками, зручними стільцями для відвідувачів та дитячим куточком. У залі прийому заявників облаштовано 11 робочих місць для персоналу.

Також окремо облаштоване приміщення для проведення особистих прийомів керівників, депутатів різних рівнів. Велика увага приділяється клієнтам з обмеженими можливостями, створено умови безперешкодного доступу, а також у приміщенні знаходиться адаптований дитячий куточок для найменшого відвідувача.

Сучасні меблі, комп’ютерну техніку, дитячий куточок, програмне забезпечення отримано завдяки партнерам — програмі «U-LEAD з Європою».

Партнери за програмою GIZ забезпечили ЦНАП мобільним чемоданчиком.

Для забезпечення надання широкого переліку якісних адміністративних послуг мешканцям громади укладено угоди про співпрацю із суб’єктами надання адміністративних послуг, в тому числі і з управлінням соціального захисту населення Чернігівської районної державної адміністрації Запорізької області (далі — УСЗН).

З метою наближення до мешканців Чернігівської територіальної громади адміністративних послуг соціального характеру, а також для створення можливості одночасного отримання заявниками різних послуг, що випливають з одного факту або життєвої ситуації, розпочато надання даних послуг з дня відкриття ЦНАПу, а саме з 27 листопада 2019 року.

Але цьому передувала довготривала підготовча робота, яка почалася з ініціативи Чернігівської територіальної громади у серпні 2019 року.

Було проведено неодноразові робочі зустрічі та наради керівництва територіальної громади з керівництвом районної державної адміністрації за участю керівників ЦНАПу та УСЗН, обговорено проблемні питання та знайдено шляхи їх вирішення.

Розглядались різні варіанти узгоджених рішень про співпрацю.

При узгодженні переліку адміністративних послуг соціального характеру, прийняття документів для отримання яких планувалося здійснювати через ЦНАП, по-перше, враховувалися потреби мешканців нашої громади в отриманні якісних адміністративних послуг соціального характеру. Під час робочих зустрічей з УСЗН визначалися з переліком послуг, які користуються найбільшим попитом серед населення. Але, проаналізувавши ситуацію, зрозуміли, що буде правильно приймати документи для отримання всіх адміністративних послуг соціального характеру в одному місці за зрозумілими для заявників процедурами і не розділяти послуги на ті, документи для отримання яких подаватимуться через ЦНАП, і ті, для отримання яких заявник звертатиметься безпосередньо до УСЗН.

Під час звернення особи з питання подачі документів для отримання адміністративної послуги соціального характеру в розмові з нею адміністратор може виявити, що заявник має право отримати інші адміністративні послуги соціального характеру. В зв’язку з цим, в першу чергу враховуючи інтереси заявника, не було сенсу ділити послуги і надавати через ЦНАП тільки якусь їх частину.

В результаті конструктивного діалогу з УСЗН до переліку адміністративних послуг, які заявник може отримати, звернувшись до адміністратора ЦНАП, були включені всі адміністративні послуги соціального характеру, надання яких передбачено розпорядженням КМУ № 523-р від 16.05.2014 «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг».

Наслідком проведеної плідної роботи є налагоджений конструктивний діалог з керівництвом районної державної адміністрації та управлінням соціального захисту населення, досягнуто позитивні результати, і 27 листопада 2019 року прийняття документів від заявників для отримання адміністративних послуг соціального характеру почали здійснювати адміністратори ЦНАПу.

Адміністратори ЦНАПу забезпечують передання документів для опрацювання до УСЗН, отримують прийняті на підставі поданих документів рішення про надання адміністративних послуг соціального характеру та видають їх суб’єктам звернення.

Наші фахівці працюють уважно, якісно, швидко, цінуючи час клієнтів.

Адміністратори супроводжують кожну людину, яка звертається до ЦНАПу за послугою, до отримання нею результату послуги, надають роз’яснення і консультації, допомагають при заповненні заяв, розповідають про процедуру отримання адміністративної послуги.

Ми йдемо у ногу з часом, наші спеціалісти вчаться, розвиваються, постійно вдосконалюють і оптимізують свої навички — все для того, аби надання адміністративних послуг мешканцям громади займало мінімум часу. Тому що підвищення якості послуг — одна з головних цілей нашої команди.

Адміністративні послуги мають бути доступними, комфортними і сучасними, а їхній перелік для наших людей має розширюватись.

Відкритість до клієнтів, до наших людей — принципова позиція керівництва Чернігівської територіальної громади і Центру надання адміністративних послуг, тому з будь-яких питань можна отримати консультації за телефоном 06140 9 10 00.

Для зручності заявників ЦНАП працює без перерви на обід за таким графіком:

понеділок, середа, четвер — з 8:00 до 16:00; вівторок — з 8:00 до 20:00; п’ятниця — з 8:00 до 15:00.

Вихідні дні — субота, неділя.

Наша команда дякує мешканцям Чернігівської громади, які звертаються до ЦНАПу, обирають якість та доступність отримання адміністративних послуг. Крок за кроком ми разом будуємо сучасну українську, європейську громаду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі