Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про повноваження у сфері державної реєстрації бізнесу та нерухомості

Ковшова Олена, заступник головного редактора видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», аналітик
У зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою підкажіть, як змінились повноваження у сфері державної реєстрації бізнесу та нерухомості? Може є якесь роз’яснення?

Змістовну відповідь на це запитання можна знайти у листі Мін’юсту від 29.01.2021 № 717/8.4.4/32-21. Компетентний орган зазначив, що дійсно в умовах зміни адміністративно-територіального устрою змінюються суб’єкти владних повноважень. До прикладу, наразі йде процес реорганізації районних державних адміністрацій. Так, перехід повноважень, прав та обов’язків (публічно-владне правонаступництво) райдержадміністрацій, що припиняються, до райдержадміністрацій новоутворених районів здійснюється у разі:

— існування райдержадміністрації в адміністративному центрі новоутвореного району та приєднання до неї райдержадміністрацій, що припиняються, ліквідованих районів — з моменту утворення комісії з реорганізації райдержадміністрації, що припиняється (далі — комісія з реорганізації);

— утворення на території новоутвореного району райдержадміністрації, в адміністративному центрі якого була відсутня така райдержадміністрація, — з моменту державної реєстрації райдержадміністрації як юридичної особи публічного права та утворення комісії з реорганізації.

При цьому слід зауважити, що в райдержадміністрацій, до яких здійснюється таке приєднання, як були повноваження у сфері державної реєстрації бізнесу та нерухомості, так і залишаються. Повноваження у сфері державної реєстрації бізнесу та нерухомості продовжують здійснювати і виконавчі органи сільських, селищних, міських рад та нотаріуси.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі