Теми статей
Обрати теми

Щодо врахування щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків при нарахуванні середньої заробітної плати

Витяг із листа Мінекономіки від 16.01.2021 № 4709-06/2098-07

<...> Статтею 57 Закону України «Про освіту» передбачено гарантії держави педагогічним та науково-педагогічним працівникам, зокрема виплату педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання покладених на них обов’язків.

Постановою КМУ від 05.06.2000 № 898 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених ст. 68 Закону України «Про Державний бюджет України на 2000 рік» (зі змінами) затверджено Порядок надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків. Згідно з п. 5 цього Порядку розмір щорічної грошової винагороди не може перевищувати одного посадового окладу (ставки заробітної плати) з урахуванням підвищень. Щорічна грошова винагорода педагогічним працівникам надається за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків за умови досягнення ними успіхів у вихованні дітей, навчанні, вихованні, професійній підготовці учнівської та студентської молоді, методичному забезпеченні, відсутність порушень виконавчої і трудової дисципліни та здійснюється в межах загальних коштів, передбачених кошторисом навчального закладу на оплату праці.

З урахуванням зазначеного, оскільки грошова винагорода — щорічна, то вона є одноразовою виплатою.

Відповідно до п. 3 Порядку при обчисленні середньої заробітної плати враховуються всі суми нарахованої заробітної плати згідно із законодавством та умовами трудового договору, крім визначених у п. 4 Порядку.

Пунктом 4 Порядку встановлено, що одноразові виплати не враховуються при нарахуванні середньої заробітної плати у всіх випадках її обчислення відповідно до норм Порядку. <...>

Заступник Міністра І. Дядюра

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі