Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Про створення Служби у справах дітей

Допоможіть розібратись <…>: <…> міська рада повинна створити Службу у справах дітей (Служба) як окрему юридичну особу. <…> яким чином можна уникнути введення в штат Служби посади бухгалтера? Відповідно до консультації аналітика АМУ такий механізм можливий за наявності централізованої бухгалтерії. Виникає запитання: централізована бухгалтерія — мається на увазі структурний підрозділ ради (<…> в нашому випадку відділ бухгалтерії створений в структурі виконкому, а не ради)? Чи може міська рада своїм рішенням делегувати бухгалтерії виконкому повноваження зі здійснення ведення бухобліку Служби? <…>

Відповідає експерт

На сьогодні відсутній законодавчий обов’язок утворення Служби як самостійного виконавчого органу. АМУ звертає увагу <...>на необхідність виконання повноважень ОМС щодо захисту прав дітей. Якщо прийняли рішення створювати Службу як окрему юридичну особу, у Положенні про Службу можете визначити, що фінансове обслуговування здійснюється іншим виконавчим органом ради (або структурним підрозділом ради <...>). У такому випадку у Положенні про цей виконавчий орган має бути зазначено, що він здійснює фінобслуговування Служби. Така практика передбачена Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та застосовується у багатьох <...> громадах.

Аналітичний центр АМУ, консультація розміщена за посиланням www.auc.org.ua/faq

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі