Теми статей
Обрати теми

Новостворені об’єднані територіальні громади повинні інформувати громадськість про свою регуляторну діяльність шляхом розміщення інформації в мережі Інтернет

Інформація з офіційного сайту Державної регуляторної служби України від 26.11.2020

Секторами Державної регуляторної служби України у областях на постійній основі забезпечується проведення моніторингу щодо висвітлення регуляторними органами інформації про здійснення ними регуляторної діяльності на власних офіційних вебсайтах відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з урахуванням вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Згідно чинного законодавства, регуляторна діяльність – це діяльність, спрямована на підготовку, прийняття, відстеження результативності та перегляд регуляторних актів, яка здійснюється регуляторними органами, фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, територіальними громадами в межах, у порядку та у спосіб, що встановлені Конституцією України, Законом України «Про основні засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та іншими нормативно-правовими актами. Порядок та способи оприлюднення документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної діяльності, визначено у статтях 9 та 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Розпорядники інформації зобов’язані надавати публічну інформацію у формі відкритих даних на запит, оприлюднювати і регулярно оновлювати її на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних та на своїх вебсайтах згідно зі статтею 101 Закону України «Про доступ до публічної інформації», зокрема інформація, визначена законодавством про засади регуляторної політики, переліки регуляторних актів, план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів, проєкти регуляторних актів та аналізи регуляторного впливу до них.

Для визначення відкритості дій регуляторних органів у здійсненні регуляторної діяльності секторами ДРС аналізуються офіційні вебсайти об’єднаних територіальних громад у областях України.

З метою дотримання регуляторного законодавства та принципів державної регуляторної політики регуляторними органами у регіонах, зокрема новоствореними об’єднаними територіальними громадами, ДРС готуються листи на адреси органів місцевого самоврядування щодо необхідності дотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», зокрема в частині оприлюднення інформації щодо здійснення регуляторної діяльності.

Нагадуємо, що громадяни, суб’єкти господарювання, їх об’єднання та наукові установи, а також консультативно-дорадчі органи, що створені при органах державної влади та органах місцевого самоврядування і представляють інтереси громадян та суб’єктів господарювання, мають право подавати до регуляторних органів пропозиції про необхідність підготовки проєктів регуляторних актів, а також про необхідність їх перегляду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі