Теми статей
Обрати теми

Щодо введення посади фахівця з публічних закупівель

Витяг із листа МОН від 05.11.2020 № 1/11-7861

У Міністерстві освіти і науки розглянули <…> запит <…> щодо введення до штатного розпису закладу загальної середньої освіти посади фахівця з публічних закупівель та інформуємо.

<…> Стосовно порушених <…> питань повідомляємо, що відповідно до частини першої статті 11 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон) відповідальною за організацію та проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі є уповноважена особа, яка визначається або призначається замовником одним з таких способів:

1) шляхом покладення на працівника (працівників) із штатної чисельності функцій уповноваженої особи як додаткової роботи з відповідною доплатою згідно із законодавством;

2) шляхом введення до штатного розпису окремої (окремих) посади (посад), на яку буде покладено обов’язки виконання функцій уповноваженої особи (уповноважених осіб);

3) шляхом укладення трудової угоди (контракту) згідно із законодавством.

Типовими штатними нормативами закладів загальної середньої освіти, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205 «Про затвердження Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти», не передбачено введення такої посади, як фахівець з публічних закупівель.

Натомість, відповідно до пункту 2 наказу Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205 керівнику закладу надається право у разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для цього закладу, в межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише в межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу.

Також у пункті 3 цього наказу керівникам закладів надається право у разі виробничої необхідності за рахунок спеціального фонду вводити додаткові посади, необхідні для забезпечення освітнього процесу.

У закладах освіти, що проводять незначну кількість закупівель на рік та штатну чисельність працівників яких у зв’язку з цим збільшувати недоцільно, розпорядчим рішенням керівника закладу покладаються обов’язки уповноваженої особи з організації та проведення закупівель на працівника(ів) зі штатної чисельності закладу із встановленням в обов’язковому порядку доплати за виконання додаткової до основних посадових обов’язків роботи.

Встановлення такої доплати (за суміщення професій (посад), за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт) в розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) передбачене наказом Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» (із змінами).

Міністерство освіти і науки направляло до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій роз’яснення щодо змін в організації закупівельної діяльності, зокрема і щодо введення посади фахівця з публічних закупівель, для доведення до відома керівників відділів управління освітою та керівників закладів і установ освіти (лист від 22.06.2020 р. № 1/9-334).

Заступник Міністра С. Даниленко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі