Теми статей
Обрати теми

Щодо надання інформації стосовно питань для проходження тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації

Витяг з листа Мін’юсту*

* Відповідь була підготовлена Мін’юстом на запит одного з органів місцевого самоврядування.

<...> Контроль у сфері державної реєстрації здійснюється Міністерством юстиції України відповідно до вимог статей 371 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та статті 341 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», а також відповідно до Порядку здійснення Міністерством юстиції контролю за діяльністю у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Ук раїни від 21.12.2016 № 990 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 04.12.2019 № 1125) (далі – Порядок).

Абзацом другим пункту 4 Порядку встановлено, що контроль за діяльністю у сфері державної реєстрації щодо визначення професійної компетентності осіб, які мають намір виконувати функції державного реєстратора та не перебували на посаді державного реєстратора або не виконували функції державного реєстратора, здійснюється шляхом тестування таких осіб на знання законодавства у сфері державної реєстрації (далі – тестування).

Відповідно до пункту 26 Порядку Міністерство юстиції України розробляє перелік тестових питань на знання законодавства у сфері державної реєстрації та варіанти відповідей (із зазначенням правильної відповіді). Зразок тестового питання на знання законодавства у сфері державної реєстрації розміщується на офіційному вебсайті Мін’юсту.

В рамках співпраці Міністерства юстиції України з Проектом ЄС «Право-Justice» (далі – Право-Justice), спеціалістами Право-Justice розроблено тестові питання для проведення тестування.

Проведення тестування та визначення його результатів здійснюються за допомогою програмного забезпечення, адміністрування якого здійснюється адміністратором єдиних та державних реєстрів, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Мін’юсту.

Згідно з пунктом 1 наказу Міністерства юстиції України від 25.06.2015 № 1059/5 «Деякі питання щодо визначення адміністратора Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.06.2015 за № 754/27199, державне підприємство «Національні інформаційні системи» визначено адміністратором Єдиних та Державних реєстрів, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Міністерства юстиції України.

Отже, вищезазначені тестові питання завантажено на серверну частину програмного забезпечення, призначеного для тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації та визначення професійної компетентності осіб, які мають намір виконувати функції державного реєстратора.

Відповідно до пункту 29 Порядку під час проведення тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації для кожної особи автоматично обирається питання з переліку тестових питань, що завантажено на сервер.

Ураховуючи вищезазначене, повідомляємо, що безпосередній доступ до тестових питань можливо отримати лише під час проходження тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації.

Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 26 Порядку на офіційному вебсайті Міністерства юстиції України... розміщено зразок тестового питання на знання законодавства у сфері державної реєстрації, а також технічні завдання у формі таксономії, на основі яких розроблено тестові питання щодо сфер державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. За вказаним посиланням можна ознайомитись та завантажити відповідну таксономію.

Також повідомляємо, що листи Міністерства юстиції України мають інформаційний характер і не встановлюють норм права.

Заступник Міністра з питань державної реєстрації Ольга ОНІЩУК

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі