Теми статей
Обрати теми

Місцева влада не може встановлювати вартість послуг закладів культури

Роз’яснення з офіційного сайту Державної регуляторної служби України від 10.03.2021

Місцеві органи влади не мають правових підстав для розробки та затвердження будь-яких положень та/або порядків про надання платних послуг закладами культури державної та комунальної форм власності, їх переліку та вартості.

Частиною першою статті 26 Закону України «Про культуру» встановлено, що Порядок надання платних послуг закладами культури, заснованими на державній та комунальній формах власності, затверджується ЦОВВ, що забезпечує формування державної політики у сфері культури.

Перелік платних послуг, які можуть надаватися закладами культури, затверджується Кабінетом Міністрів України. Розмір плати за надання таких послуг щороку встановлюється закладом культури.

Тоді як спільним наказом Мінкультури, Мінфіну та Мінекономіки встановлено механізм визначення вартості та надання платних послуг закладами культури, заснованими на державній та комунальній формах власності.

Тож представник ДРС у Чернігівській області нагадав посадовим особам Бахмацької міської ОТГ про вимоги чинного законодавства України у зв’язку із розробкою ними проєкту рішення, яким передбачається затвердити Положення про надання платних послуг закладами культури Бахмацької міської ради, їх переліку та вартості.

Отже, повноваження органів місцевого самоврядування чітко визначені чинним законодавством, тому прийняття зайвих регуляторних актів є недоцільним та суперечить принципам державної регуляторної політики.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі