Теми статей
Обрати теми

ДРС повідомляє, які рішення ОМС про встановлення місцевих податків і зборів не потребують реалізації регуляторних процедур

Державна регуляторна служба України
Роз’яснення ДРС від 22.04.2021

У березні цього року набрав чинності Закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування бізнесу, який реалізує інвестиційні проєкти в Україні зі значними інвестиціями.

Цим Законом передбачено, що до 2035 року ОМС можуть встановлювати ставки земельного податку та орендну плату за землі державної та комунальної власності в меншому розмірі, а також звільняти від сплати земельного податку. Таким чином, до рішень ОМС про встановлення ставок земельного податку та орендної плати за землю та/або звільнення від його сплати для суб’єктів господарювання, що реалізують інвестиційні проєкти зі значними інвестиціями, можуть не застосовуватись вимоги щодо реалізації процедур, передбачених Законом про засади державної регуляторної політики. Проте у разі прийняття ОМС рішень, які одночасно встановлюють декілька місцевих податків та зборів або встановлюють плату за землю, то такі рішення потребують реалізації процедур, передбачених Законом. У такому разі рішення органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів можуть мати ознаки регуляторних актів.

Нагадаємо, що інвестори та підприємці з інших країн, які ведуть свою господарську діяльність в Україні, завжди можуть звертатися до ДРС, щоб легально та відкрито лобіювати інтереси бізнесу перед регуляторними органами.

Інформація розміщена за посиланням: www.drs.gov.ua/press-room/drs-povidomlyaye-yaki-rishennya-oms-pro-vstanovlennya-mistsevyh-podatkiv-zboriv-ne-potrebuyut-realizatsiyi-regulyatornyh-protsedur/?fbclid=IwAR1l2jF2iaZgfZiLmD5xE-tiCCYGLHUHQyLLtQWyHVkZn9ae6k36k1bdixQ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі