Теми статей
Обрати теми

Декілька земельних запитань із населених пунктів, де діють ВЦА

Загурська Аліна, юрист Юридичної компанії «Лагерта», експерт із земельних питань
До редакції видання «Місцеве самоврядування» звернулися представники громад, де станом на сьогодні в населених пунктах створені та діють військово-цивільні адміністрації. Їх цікавлять відповіді на низку запитань у сфері земельних відносин, адже є певні особливості щодо їх вирішення саме на цих територіях. Отже, нижче приводимо ці запитання та відповіді на них.

Запитання 1: Який порядок виправлення помилки під час з’ясування факту накладення запроєктованої земельної ділянки на іншу, вже внесену до Державного земельного кадастру, та за чиї кошти здійснюється таке виправлення?

Чи не найпоширенішою підставою для відмови у здійсненні державної реєстрації земельної ділянки є знаходження в її межах іншої земельної ділянки або її частини (перетин або накладання земельних ділянок).

Така підстава передбачена:

1. ч. 6 ст. 24 Закону України від 07.07.2011 № 3613-VI «Про Державний земельний кадастр»1.

1 Закон про Державний земельний кадастр.

2. п. 111 Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою КМУ від 17.10.2012 № 10512.

2 Порядок.

Виникнення такої ситуації фактично призводить до неможливості присвоєння земельній ділянці кадастрового номера, що є необхідною умовою для розпорядження власником своїм майном.

У більшості випадків причиною наведеної ситуації є помилки, допущені при формуванні земельної ділянки, відомості про яку вже внесені до Державного земельного кадастру.

За таких умов цілком логічним шляхом вирішення проблеми буде звернення до власника земельної ділянки, яка була сформована з допущенням помилок, з проханням внести зміни до документації із землеустрою, на підставі якої здійснювалась державна реєстрація земельної ділянки, з подальшим внесенням змін до Державного земельного кадастру.

Про це свідчить ч. 3 ст. 37 Закону «Про Державний земельний кадастр», згідно з якою виправлення технічних помилок, допущених у відомостях Державного земельного кадастру внаслідок наявності технічних помилок у документах, на підставі яких були внесені такі відомості, здійснюється після виправлення помилок у зазначених документах.

Але тут слід враховувати, що на практиці доволі складно довести власникам суміжних земельних ділянок необхідність виконання додаткових землевпорядних робіт, які є для них фінансово затратними.

І все це призводить до того, що особа, питання про державну реєстрацію земельної ділянки якої вирішується, змушена звертатись до суду за захистом своїх прав.

Очевидно, що з метою запобігання виникненню таких ситуацій Держгеокадастром листом від 07.12.2020 було надано роз’яснення з приводу можливості державної реєстрації земельної ділянки у разі знаходження в її межах іншої земельної ділянки або її частини.

Так, у вказаному листі зазначено, що програмне забезпечення, яке використовується для ведення Державного земельного кадастру, дозволяє реєстрацію земельної ділянки за таких умов. Існує практика як відмов державних кадастрових реєстраторів у державній реєстрації в описаному випадку, так і проведення такої реєстрації.

Держгеокадастр звертає увагу на те, що державним кадастровим реєстраторам слід приймати рішення з урахуванням причин, які обумовлюють «знаходження в межах земельної ділянки, яку передбачається зареєструвати, іншої земельної ділянки або її частини».

Зокрема, у розглядуваному нами випадку, коли накладання виникло у результаті помилки, допущеної при формуванні земельної ділянки, яка була зареєстрована раніше, відмова державного кадастрового реєстратора суперечитиме визначеній ст. 2 Закону «Про Державний земельний кадастр» меті ведення Державного земельного кадастру, яка полягає в інформаційному забезпеченні органів державної влади та місцевого самоврядування, фізичних та юридичних осіб, а також таким принципам Державного земельного кадастру, як обов’язковість внесення до Державного земельного кадастру відомостей про всі його об’єкти, об’єктивності, достовірності та повноти відомостей у Державному земельному кадастрі (ст. 3 Закону «Про Державний земельний кадастр»).

Також відмова в описаному випадку порушуватиме вимоги п. 8 ч. 2 ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України щодо дотримання принципу пропорційності, оскільки на особу, що звертається за державною реєстрацією земельної ділянки, покладається несправедливий і непропорційний тягар виправлення помилок, допущених при внесенні до Державного земельного кадастру відомостей про іншу земельну ділянку.

Враховуючи наведене, Держгеокадастром роз’яснено, що сам по собі факт «знаходження в межах земельної ділянки, яку передбачається зареєструвати, іншої земельної ділянки або її частини» не є достатнім для відмови у здійсненні державної реєстрації земельної ділянки. Така відмова можлива лише у випадку, коли проведення державної реєстрації призвело б до порушення принципу об’єктивності, достовірності та повноти відомостей у Державному земельному кадастрі.

Вважаємо, що такий висновок Держгеокадастру є цілком справедливим для випадків, коли «перетин земельних ділянок» став наслідком формування земельної ділянки, яка зареєстрована раніше. І враховуючи те, що виникнення такої ситуації не є безумовною підставою для відмови у здійсненні державної реєстрації земельної ділянки, адже програмне забезпечення все ж дозволяє її провести за таких умов, маємо надію, що державні кадастрові реєстратори враховують та будуть враховувати надалі наведені рекомендації Держгеокадастру.

Поряд із розглядуваним вище випадком трапляються ситуації, коли технічні помилки допускаються в записах Державного земельного кадастру органом, що здійснює його ведення. У разі виявлення таких помилок заінтересована особа письмово повідомляє про це територіальному органу Держгеокадастру у районі (місті) за місцезнаходженням земельної ділянки.

Відповідно до п. 144 Порядку державний кадастровий реєстратор під час розгляду повідомлення про виявлення технічної помилки перевіряє відповідність відомостей Державного земельного кадастру інформації, що міститься в документах, які є підставою для внесення таких відомостей.

Якщо факт невідповідності відомостей Державного земельного кадастру інформації, що міститься в документах, які є підставою для внесення таких відомостей, підтверджено, Державний кадастровий реєстратор за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру:

1

складає в електронній та паперовій формі протокол виправлення помилки

2

безоплатно виправляє допущену помилку (крім випадків, коли технічна помилка допущена не з вини органу, що здійснює ведення Державного земельного кадастру)

3

письмово повідомляє не пізніше наступного дня про виправлення помилки заінтересованих осіб (у тому числі власників, користувачів земельних ділянок, а також третіх осіб, інтересів яких стосувалося виправлення помилок)

31

надсилає державному реєстратору прав на нерухоме майно повідомлення в електронній формі

4

безоплатно видає заявникові за його бажанням витяг, довідку з Державного земельного кадастру, викопіювання з картографічних матеріалів Державного земельного кадастру на заміну документа, в якому виявлено помилку

Далі розглянемо ситуацію, коли все ж таки виникнення такої підстави, як «накладання земельних ділянок», пов’язане з помилками, допущеними при формуванні земельної ділянки особи, яка звертається за її державною реєстрацією.

Це пов’язується з помилковими відомостями у документації із землеустрою, яка подається Державному кадастровому реєстратору для внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру.

Такі помилки виправляються саме розробником документації із землеустрою, з яким замовником було укладено договір на її розроблення. І в цьому аспекті слід пам’ятати, що саме власник, землекористувач передусім має бути зацікавлений у тому, щоб відомості про земельну ділянку були внесені до Державного земельного кадастру та були коректно відображені. Тому задля уникнення зайвих часових та фінансових затрат радимо при укладенні договору на розроблення землевпорядної документації прописати умови щодо відповідальності розробника за неякісне виконання робіт та щодо безоплатного усунення допущених ним помилок, які унеможливлюють здійснення державної реєстрації земельної ділянки.

Запитання 2: Яким законодавчим актом визначаються повноваження ВЦА та чи є вичерпними повноваження, наведені у ст. 4 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації»?

Організацію, повноваження і порядок діяльності військово-цивільних адміністрацій, що утворюються як тимчасовий вимушений захід з елементами військової організації управління для забезпечення безпеки та нормалізації життєдіяльності населення в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, зокрема в районі проведення антитерористичної операції, що не має на меті зміни та/або скасування конституційно закріпленого права територіальних громад на місцеве самоврядування, визначає Закон України від 03.02.2015 № 141-VIII «Про військово-цивільні адміністрації»3. Повноваження військово-цивільних адміністрацій передбачено ст. 4 Закону про ВЦА, відповідно до якої військово-цивільні адміністрації населених пунктів на відповідній території здійснюють повноваження із:

3 Закон про ВЦА.

1

підготовки та затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць, цільових програм з інших питань місцевого самоврядування

2

забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку відповідної території, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів

3

залучення на договірних засадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності до участі у комплексному соціально-економічному розвитку сіл, селищ, міст, координації цієї роботи на відповідній території

4

розміщення на договірних засадах замовлень на виробництво продукції, виконання робіт (послуг), необхідних для територіальної громади, на підприємствах, в установах та організаціях

5

складання та затвердження місцевого бюджету, внесення змін до нього; забезпечення виконання відповідного бюджету

6

встановлення ставок місцевих податків і зборів відповідно до Податкового кодексу України, якщо відсутнє рішення відповідної ради з цих питань

7

прийняття рішень щодо надання відповідно до законодавства пільг зі сплати місцевих податків і зборів, якщо відсутнє рішення відповідної ради з цих питань

8

встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів на побутові, комунальні (крім тарифів на теплову енергію, централізоване водопостачання та водовідведення, перероблення та захоронення побутових відходів, послуги з централізованого опалення, послуги з централізованого постачання холодної води, послуги з централізованого постачання гарячої води, послуги з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), які встановлюються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг), транспортні та інші послуги

9

залучення на договірних засадах коштів підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, розташованих на відповідній території, та коштів населення, а також бюджетних коштів на будівництво, розширення, ремонт і утримання на пайових засадах об’єктів соціальної і виробничої інфраструктури та на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища

10

управління об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню

11

встановлення для підприємств, установ та організацій, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, розміру частки прибутку, яка підлягає зарахуванню до місцевого бюджету

12

здійснення управління майном, яке перебуває у комунальній власності відповідної територіальної громади (крім вирішення питань відчуження, у тому числі шляхом приватизації комунального майна та надання комунального майна в оренду на строк понад п’ять років). Обмеження щодо відчуження комунального майна, встановлені цим пунктом, не поширюються на випадки розподілу такого майна між територіальними громадами, території яких затверджені Кабінетом Міністрів України (далі — сформовані територіальні громади)

13

сприяння розширенню житлового будівництва, надання громадянам, які мають потребу в житлі, допомоги в будівництві житла; надання допомоги власникам квартир (будинків) в їх відбудові у разі пошкодження в результаті терористичних актів, диверсій; організації за рахунок власних коштів і на пайових засадах будівництва, реконструкції і ремонту об’єктів комунального господарства та соціально-культурного призначення, житлових будинків, а також шляхів місцевого значення; виконання або делегування на конкурсній основі генеральній будівельній організації (підрядній організації) функцій замовника на будівництво, реконструкцію і ремонт житла, інших об’єктів соціальної та виробничої інфраструктури комунальної власності

14

надання відповідно до закону містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок

15

управління закладами освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, оздоровчими закладами, які належать територіальним громадам або передані їм, молодіжними підлітковими закладами за місцем проживання; організації їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення

16

забезпечення соціально-культурних закладів, які перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, а також населення паливом, електроенергією, газом та іншими енергоносіями; вирішення питань водопостачання, відведення та очищення стічних вод; здійснення контролю за якістю питної води

17

вирішення питань про надання за рахунок коштів місцевих бюджетів ритуальних послуг у зв’язку із похованням самотніх громадян, ветеранів війни та праці, а також інших категорій малозабезпечених громадян; надання допомоги на поховання громадян в інших випадках, передбачених законодавством

18

сприяння організації призову громадян на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, строкову військову та альтернативну (невійськову) службу, а також їх мобілізації, підготовці молоді до служби в Збройних Силах України, організації навчальних (перевірочних) та спеціальних військових зборів; забезпечення доведення до підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, а також населення наказу військового комісара про оголошення мобілізації

19

бронювання робочих місць для військовозобов’язаних на підприємствах, в установах та організаціях відповідно до законодавства

20

організації та участі у здійсненні заходів, пов’язаних із мобілізаційною підготовкою та цивільним захистом

21

вирішення відповідно до законодавства питань, пов’язаних із наданням військовим частинам, установам, навчальним закладам Збройних Сил України службових приміщень і жилої площі, інших об’єктів, а також комунально-побутових послуг; здійснення контролю за їх використанням, наданням послуг

22

сприяння організації виробництва і поставок у війська підприємствами та організаціями, що перебувають у комунальній власності, замовленої продукції, послуг, енергоресурсів

23

здійснення заходів щодо створення належних умов для функціонування пунктів пропуску через державний кордон України

24

сприяння Державній прикордонній службі України у підтриманні відповідного режиму на державному кордоні

25

встановлення охорони важливих об’єктів національної економіки України, які забезпечують життєдіяльність населення

26

здійснення заходів щодо військово-патріотичного виховання населення

27

вирішення відповідно до закону питань регулювання земельних відносин (крім вирішення питань відчуження з комунальної власності земельних ділянок та надання таких земельних ділянок в оренду на строк понад п’ять років). Обмеження щодо відчуження земельних ділянок комунальної власності, встановлені цим пунктом, не поширюються на випадки надання земельної ділянки комунальної власності у приватну власність замість викупленої для суспільних потреб чи примусово відчуженої з мотивів суспільної необхідності та повернення такої земельної ділянки колишньому власнику чи його спадкоємцю (правонаступнику), у разі якщо така потреба відпала

28

вирішення відповідно до закону питань про надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів місцевого значення строком не більше одного року, а також про скасування такого дозволу

29

прийняття рішень про організацію територій і об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та інших територій, що підлягають особливій охороні; внесення пропозицій до відповідних державних органів щодо оголошення природних та інших об’єктів, що мають екологічну, історичну, культурну або наукову цінність, пам’ятками природи, історії або культури, які охороняються законом

30

створення відповідно до закону за рахунок коштів місцевого бюджету установ з надання безоплатної первинної правової допомоги, призначення і звільнення керівників цих установ, залучення в установленому законом порядку фізичних чи юридичних осіб приватного права до надання безоплатної первинної правової допомоги

31

сприяння діяльності органів суду, прокуратури, юстиції, служби безпеки, Національної поліції, адвокатури, Національного антикорупційного бюро України і Державної кримінально-виконавчої служби України

32

заслуховування інформації прокурорів та керівників органів Національної поліції про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території

33

скасування актів виконавчих органів відповідної ради, які не відповідають Конституції, законам України, іншим актам законодавства, рішенням відповідної ради, прийнятим у межах її повноважень

34

прийняття відповідно до законодавства рішень щодо організації проведення в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці виборів органів державної влади, місцевого самоврядування та сільського, селищного, міського голови

35

встановлення відповідно до законодавства правил з питань благоустрою території населеного пункту, забезпечення в ньому чистоти і порядку, торгівлі на ринках, додержання тиші в громадських місцях, за порушення яких передбачено адміністративну відповідальність

36

прийняття у межах, визначених законом, рішень з питань боротьби зі стихійним лихом, епідеміями, епізоотіями, за порушення яких передбачено адміністративну відповідальність

37

визначення територій, на яких можуть проводитися потенційно небезпечні заходи в умовах присутності цивільного населення за участю особового складу Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів з використанням озброєння і військової техніки

38

прийняття рішення про дострокове припинення повноважень органів територіальної самоорганізації населення у випадках, передбачених цим Законом

39

надання згоди на передачу об’єктів з державної у комунальну власність, а також щодо придбання об’єктів державної власності

40

створення відповідно до законодавства комунальної аварійно-рятувальної служби; вирішення питань про чисельність працівників такої служби, витрати на їх утримання; розроблення та здійснення заходів щодо матеріально-технічного забезпечення діяльності комунальних аварійно-рятувальних служб

41

забезпечення централізованого тимчасового зберігання архівних документів, нагромаджених у процесі документування службових, трудових або інших правовідносин юридичних і фізичних осіб на відповідній території, та інших архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду

42

вирішення питань збирання, транспортування, утилізації та знешкодження побутових відходів, знешкодження та захоронення трупів тварин

43

організації благоустрою населених пунктів; здійснення контролю за станом благоустрою населених пунктів, організації озеленення, охорони зелених насаджень і водойм, створення місць відпочинку громадян

44

організації місцевих ринків, ярмарків, сприяння розвитку всіх форм торгівлі

45

встановлення зручного для населення режиму роботи підприємств комунального господарства, торгівлі та громадського харчування, побутового обслуговування, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад

46

затвердження маршрутів і графіків руху місцевого пасажирського транспорту незалежно від форми власності, узгодження цих питань стосовно транзитного пасажирського транспорту у випадках, передбачених законодавством

47

забезпечення утримання в належному стані кладовищ, інших місць поховання та їх охорони

48

залучення на договірних засадах підприємств, установ та організацій, що не належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, до участі в обслуговуванні населення засобами транспорту і зв’язку

49

утворення центрів надання адміністративних послуг та укладення договорів про співробітництво територіальних громад з метою підвищення якості надання послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей

50

прийняття рішень відповідно до законодавства щодо врегулювання правових, організаційних та економічних засад функціонування і розвитку системи загальної середньої освіти

51

погодження договорів реструктуризації кредиторської заборгованості, передбачених Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення», для теплопостачальних або теплогенеруючих організацій комунальної власності, що належать до сфери їх управління

52

підписання договорів фінансового гарантування за зобов’язаннями комунальних підприємств, що перебувають у власності відповідної територіальної громади

Частиною другою вказаної статті також передбачено, що військово-цивільні адміністрації населених пунктів здійснюють делеговані повноваження органів виконавчої влади, надані органам місцевого самоврядування законами України.

Районні, обласні військово-цивільні адміністрації поряд із здійсненням повноважень місцевих державних адміністрацій на відповідній території також здійснюють повноваження із:

1

здійснення відповідно до закону повноважень щодо організації проведення в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці всеукраїнських референдумів та виборів органів державної влади і місцевого самоврядування; надання висновків Центральній виборчій комісії щодо можливості організації та підготовки відповідно до закону проведення відповідних виборів на окремих територіях

2

підготовки та затвердження програм соціально-економічного і культурного розвитку відповідно району, області, цільових програм з інших питань, заслуховування звітів про їх виконання

3

складання та затвердження відповідно районних, обласних бюджетів, внесення змін до них, затвердження звітів про їх виконання; розподілу переданих з державного бюджету коштів у вигляді дотацій, субвенцій відповідно між районними бюджетами, місцевими бюджетами міст обласного значення, сіл, селищ, міст районного значення

4

вирішення за дорученням відповідних рад (відповідних військово-цивільних адміністрацій населених пунктів) питань про передачу в оренду, концесію або під заставу об’єктів комунальної власності, які забезпечують спільні потреби територіальних громад і перебувають в управлінні районних, обласних рад, а також придбання таких об’єктів у встановленому законом порядку

5

здійснення управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, що перебувають в управлінні районних і обласних рад (крім вирішення питань відчуження, у тому числі шляхом приватизації, таких об’єктів); призначення і звільнення їх керівників. Обмеження щодо відчуження зазначених об’єктів спільної власності територіальних громад, встановлені цим пунктом, не поширюються на випадки розподілу такого майна між територіальними громадами районів, утворених Верховною Радою України, та передачі відповідного майна у власність сформованих територіальних громад

6

вирішення відповідно до закону питань регулювання земельних відносин (крім вирішення питань відчуження з комунальної власності земельних ділянок)

7

вирішення згідно із законом питань про надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів відповідно районного, обласного значення, а також про скасування такого дозволу

8

встановлення правил користування водозабірними спорудами, призначеними для задоволення питних, побутових та інших потреб населення, зон санітарної охорони джерел водопостачання, обмеження або заборони використання підприємствами питної води у промислових цілях

9

прийняття рішень про організацію територій і об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та інших територій, що підлягають особливій охороні; внесення пропозицій до відповідних державних органів про оголошення природних та інших об’єктів, що мають екологічну, історичну, культурну або наукову цінність, пам’ятками історії або культури, які охороняються законом

10

прийняття у межах, що визначаються законом, рішень з питань боротьби зі стихійним лихом, епідеміями, епізоотіями, які передбачають за їх порушення адміністративну відповідальність

11

встановлення охорони важливих об’єктів національної економіки України, які забезпечують життєдіяльність населення

12

прийняття рішень про звернення до суду щодо визнання незаконними актів місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, які обмежують права територіальних громад у сфері їх спільних інтересів, а також повноваження районних, обласних рад та їх органів

13

надання згоди на передачу об’єктів з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст та прийняття рішень про придбання об’єктів державної власності

14

заслуховування інформації прокурорів та керівників органів Національної поліції про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території

15

встановлення у порядку та межах, визначених законодавством, тарифів на житлово-комунальні послуги

16

внесення пропозицій з питань зміни адміністративно-територіального устрою в порядку, визначеному законом

17

схвалення перспективного плану формування територій громад області відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (ч. 3 ст. 4 Закону № 141-VIII)

18

підписання договорів фінансового гарантування за зобов’язаннями комунальних підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад міст, сіл, селищ, районів та знаходяться в управлінні районних і обласних рад

Частина четверта цієї ж статті визначає, що районні, обласні військово-цивільні адміністрації також сприяють формуванню та перевезенню через відповідну територію гуманітарних вантажів для потреб мирного населення, яке проживає на території, що не є підконтрольною українській владі.

Таким чином, Закон про ВЦА є спеціальним законом, яким визначено повноваження військово-цивільних адміністрацій. З огляду на зміст статті четвертої цього Закону можна зробити висновок, що такі повноваження є вичерпними, адже вона не містить положення про те, що військово-цивільні адміністрації можуть здійснювати також інші повноваження, визначені законом, що, як правило, свідчить про невичерпність наведеного переліку.

Запитання 3: Хто уповноважений затверджувати розроблений проєкт землеустрою відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення у приватну власність у населених пунктах, де повноваження ОМС здійснює ВЦА?

Згідно з порядком безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами рішення про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність приймає відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, що передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених ст. 122 Земельного кодексу України (ч. 9 ст. 118).

Але не все так просто у тих населених пунктах, де утворені військово-цивільні адміністрації.

Так, військово-цивільні адміністрації можуть утворюватися у випадках, встановлених Законом про ВЦА, в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, зокрема в районі проведення антитерористичної операції, для виконання повноважень місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Військово-цивільні адміністрації визначаються ст. 1 Закону про ВЦА як тимчасові державні органи у селах, селищах, містах, районах та областях, що діють у складі Антитерористичного центру при Службі безпеки України (у разі їх утворення для виконання повноважень відповідних органів у районі проведення антитерористичної операції) або у складі Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України (у разі їх утворення для виконання повноважень відповідних органів у районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях) і призначені для забезпечення дії Конституції та законів України, забезпечення безпеки і нормалізації життєдіяльності населення, правопорядку, участі у протидії актам збройної агресії, диверсійним проявам і терористичним актам, недопущення гуманітарної катастрофи в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, зокрема проведення антитерористичної операції.

Звертаючись до повноважень військово-цивільних адміністрацій, закріплених ст. 4 Закону про ВЦА, бачимо, що згідно з п. 27 ч. 1 вказаної статті військово-цивільні адміністрації здійснюють повноваження із вирішення відповідно до закону питань регулювання земельних відносин.

Але це повноваження не є абсолютним, оскільки далі йдеться про його обмеження, а саме неможливість вирішення питань відчуження з комунальної власності земельних ділянок та надання таких земельних ділянок в оренду на строк понад п’ять років. І одразу ремарка про те, що обмеження щодо відчуження земельних ділянок комунальної власності, встановлені цим пунктом, не поширюються на випадки надання земельної ділянки комунальної власності у приватну власність замість викупленої для суспільних потреб чи примусово відчуженої з мотивів суспільної необхідності та повернення такої земельної ділянки колишньому власнику чи його спадкоємцю (правонаступнику), у разі якщо така потреба відпала.

Тобто на час виконання повноважень органів місцевого самоврядування військово-цивільними адміністраціями проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки може бути затверджений лише з метою передачі земельної ділянки в оренду і на строк не більше п’яти років.

Проєкт землеустрою у такому випадку затверджується розпорядженням керівника відповідної військово-цивільної адміністрації, який керується п. 27 ч. 1 ст. 27 та п. 8 ч. 3 ст. 6 Закону про ВЦА (ср. ).

Приватизація ж земельних ділянок у таких населених пунктах стане можливою лише після відновлення повноважень відповідного органу місцевого самоврядування, який є розпорядником землі відповідно до приписів Земельного кодексу України, якщо, звісно, не йдеться про надання земельної ділянки комунальної власності у приватну власність замість викупленої для суспільних потреб чи примусово відчуженої з мотивів суспільної необхідності та повернення такої земельної ділянки колишньому власнику чи його спадкоємцю (правонаступнику), у разі якщо така потреба відпала.

Запитання 4: Які обмеження встановлені щодо купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, які знаходяться біля національних кордонів, на окупованих територіях та на території проведення ООС?

1 липня цього року набрав чинності Закон України від 31.03.2020 № 552-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення»4, яким введено ринок землі в Україні.

4 Закон про обіг земель.

Цим Законом знято мораторій на відчуження та зміну цільового призначення земельних ділянок сільськогосподарського призначення (земельних часток (паїв), чим забезпечується конституційне право громадян України на вільне розпорядження своєю власністю.

Але, знову ж таки, не обійшлось без обмежень.

Так, під забороною залишається продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної і комунальної власності, крім тих, які перебувають на праві постійного користування в осіб, яким такі ділянки були надані для ведення селянського (фермерського) господарства.

Також Законом про обіг земель розділ Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України доповнено пунктом 141, яким забороняється відчуження земельних часток (паїв), земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної і комунальної власності, відчуження та зміна цільового призначення земельних ділянок сільськогосподарського призначення приватної власності, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв), розташованих на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, крім передачі їх у спадщину. Угоди (у тому числі довіреності), укладені під час дії заборони на купівлю-продаж або відчуження в інший спосіб земельних ділянок та земельних часток (паїв), визначених цим пунктом, у частині їх купівлі-продажу та відчуження в інший спосіб, а так само в частині передачі прав на відчуження цих земельних ділянок та земельних часток (паїв) на майбутнє, є недійсними з моменту їх укладення (посвідчення).

Тобто фактично на окупованих територіях продовжує діяти мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, крім її передачі у спадщину. Це означає, що всі угоди (купівля-продаж, передача у статутний капітал, інші способи відчуження с/г землі), укладені в період дії таких обмежень, визнаватимуться недійсними.

Щодо земельних часток (паїв), які розташовані ближче 50 кілометрів від державного кордону України (крім державного кордону України, який проходить по морю), Законом про обіг земель встановлено заборону набуття права власності на них юридичними особами, учасниками (акціонерами, членами) або кінцевими бенефіціарними власниками яких є особи, які не є громадянами України.

При цьому, така заборона діє за будь-яких умов, у тому числі у разі схвалення на референдумі рішення про можливість набуття вказаними особами права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі