Теми статей
Обрати теми

Щодо продовження перебування на посаді керівників інклюзивно-ресурсних центрів

Міністерство освіти і науки України
Лист від 27.07.2021 № 1/9-380

Шановні колеги!

Інформуємо вас, що 21 липня 2021 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову № 765 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами», відповідно до якої, у тому числі, внесено зміни до Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 545 (далі – Положення), у частині збільшення строку перебування на посаді керівників інклюзивно-ресурсних центрів.

Відповідно до пункту 41 Положення керівництво діяльністю інклюзивно-ресурсного центру здійснює керівник (директор), який призначається на посаду строком на шість років на конкурсній основі та звільняється з посади засновником інклюзивно-ресурсного центру або уповноваженим ним органом (посадовою особою).

Відповідно до Закону України «Про освіту» рішення про проведення конкурсу приймається засновником (засновниками) або уповноваженим ним (ними) органом (посадовою особою).

Кодексом законів про працю України у статті 23 визначено, що строкові трудові договори укладаються у випадках, передбачених законодавчими актами.

При цьому стаття 36 Кодексу законів про працю України передбачає підставою для припинення трудового договору, зокрема, закінчення строку (пункти 2 і 3 статті 23), крім випадків, коли трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не поставила вимогу про їх припинення.

Враховуючи вищевикладене та з метою врегулювання трудових відносин з керівниками інклюзивно-ресурсних центрів відповідно до частини першої пункту 41 Положення вбачаємо продовження перебування на посаді зазначених керівників, шляхом укладання додаткової угоди без проведення конкурсу на три роки у межах шестирічного строку.

Наголошуємо, що передбачене змінами до пункту 41 Положення збільшення строку перебування на посаді керівника інклюзивно-ресурсного центру не є підставою для дострокового розірвання строкового трудового договору та звільнення такого керівника з посади.

З повагою, Міністр

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі