Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Чи є правомірними дії роботодавця, який вимагає написати заяви на звільнення або про надання відпустки без збереження заробітної плати?

Підприємство перебуває у зоні бойових дій. У зв’язку з цим роботодавець вимагає написати заяви на звільнення або про надання відпустки без збереження заробітної плати. Чи є його дії правомірними?

Надання відпусток, у тому числі без збереження заробітної плати, та звільнення працівника за власним бажанням або за угодою сторін можливі за наявності бажання працівника.

Роботодавець не має права примушувати працівника до написання відповідної заяви. У разі, якщо безпекова ситуація не дає можливості організувати процес роботи, роботодавець може вжити таких заходів: організація дистанційної або надомної роботи, надання за бажанням працівника йому відпусток, у тому числі і без збереження заробітної плати, запровадження простою із відповідною оплатою, призупинення трудових договорів тощо.

За інформацією Державної служби України з питань праці від 30.03.2022. Можна ознайомитися за посиланням: https://dsp.gov.ua/pidpryiemstvo-znakhodytsia-u-zoni-boiovykh-dii-u-zv-iazku-z-tsym-robotodavets-vymahaie-napysaty-zaiavy-na-zvilnennia-abo-pro-nadannia-vidpustky-bez-zberezhennia-zarobitnoi-platy-chy-ie-ioho-dii-prav/

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі