Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Чи можна звільнити сумісників-педагогів у разі переходу на дистанційну форму роботи?

У позашкільному закладі працюють сумісники-педагоги. Заклад призупинив діяльність на 2 тижні, а потім поновив та почав працювати дистанційно. Що директору робити з сумісниками, вони працюють далі чи їх можна звільнити?

Із працівниками, які працюють за сумісництвом, укладаються трудові договори на загальних підставах і на них повністю поширюється законодавство про працю.

У разі запровадження дистанційної чи надомної роботи працівники-сумісники продовжують виконувати свою роботу (за наявності технічної можливості та обсягів роботи).

У разі якщо відсутня можливість виконувати роботу, для працівників запроваджується простій. Також можуть бути надані відпустки (як щорічні, додаткові, так і без збереження заробітної плати). Звільнення працівників-сумісників можливе на загальних підставах (ст. 36, 38, 40, 41 КЗпП України) та з дотриманням відповідної процедури.

За інформацією Державної служби України з питань праці від 30.03.2022. Можна ознайомитися за посиланням: https://dsp.gov.ua/u-pozashkilnomu-zakladi-pratsiuiut-sumisnyky-pedahohy-zaklad-pryzupynyv-diialnist-na-2-tyzhni-a-potim-ponovyv-ta-pochav-pratsiuvaty-dystantsiino-shcho-dyrektoru-robyty-z-sumisnykamy-vony-pratsiuiut/

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі