Теми статей
Обрати теми

Роз’яснення щодо забезпечення населення продовольчими товарами

Роз’яснення надано Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. Розміщено на офіційному сайті Уповноваженого 23.03.2022, ознайомитися можна за посиланням: https://www.ombudsman.gov.ua/uk/news_details/uvaga-rozyasnennya-shchodo-zabezpechennya-naselennya-prodovolchimi-tovarami

В умовах воєнного стану державою вживаються заходи для уникнення гуманітарної кризи на територіях, де ведуться активні бойові дії.

Кабінетом Міністрів України 20.03.2022 прийнято постанову № 328 щодо забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану.

Зокрема, на період дії воєнного стану забезпечення населення територіальних громад у регіонах, на території яких тривають активні бойові дії, продовольчими товарами тривалого зберігання здійснюється безоплатно. Це стосується таких продуктів (на 1 особу на місяць, кг):

— зерно (пшениця та/або кукурудза) для хліба, борошна – 12,14;

— крупи, рис; зерно для круп у перерахунку на еквівалент крупи – 2;

— макаронні вироби – 1;

— олія соняшникова – 1;

— цукор – 1;

— хлібобулочні та кондитерські вироби (печиво, сухарі, хлібці, бублики, пряники) – 1;

— консерви м’ясні, рибні, бобові – 2,5;

— молоко пастеризоване або його замінник (згущене молоко, сухе молоко в перерахунку на еквівалент незбираного молока) – 5;

— чай, кава – 0,2.

Під час безоплатної видачі продовольчі товари видаються у встановлених обсягах на особу з допустимим відхиленням ± 20 відсотків.

Затвердження порядку безоплатної видачі населенню продовольчих товарів та забезпечення їх видачі покладається на обласні військові адміністрації (далі – ОВА).

ОВА відповідно до переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога в рамках Програми «єПідтримка», формують заявки про потреби продовольчих товарів (перелік, кількість (обсяг), місця поставки) та є їх одержувачами.

Згідно з розпорядженням Уряду від 06.03.2022 № 204-р до територій, на яких діє Програма «єПідтримка» входять: м. Київ та Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі