Теми статей
Обрати теми

Щодо отримання медичної допомоги

Витяг з листа Міністерства охорони здоров’я від 29.03.2022

Відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 в Україні запроваджено воєнний стан.

На період дії воєнного стану:

усі медичні заклади будуть надавати допомогу всім, хто її потребує;

наразі режим воєнного стану дозволяє працювати всім надавачам медичних послуг у рамках вимог, встановлених для повсякденного функціонування;

заклади охорони здоров’я призупинили планові госпіталізації та операції до окремого розпорядження;

у медичних закладах формується запас медикаментів, медичних виробів, розхідних матеріалів, інфузійних розчинів тощо;

задіяні всі регіональні центри екстреної медичної допомоги, які забезпечують безперебійне, безвідмовне та цілодобове надання екстреної медичної допомоги.

Таким чином, задля отримання медичної допомоги необхідно звернутись до сімейного лікаря для подальшого отримання медичної допомоги, у разі унеможливлення — до найближчого закладу охорони здоров’я.

Також інформуємо, що у зв’язку із введенням воєнного стану на території України наказом МОЗ України від 28.02.2022 № 388 «Щодо забезпечення функціонування галузі охорони здоров’я» спрощена процедура видачі рецептів на ліки, які можна отримати за програмою «Доступні ліки».

Відтепер, якщо у пацієнта немає можливості отримати електронний рецепт на «доступні ліки», цей рецепт можна отримати в паперовому вигляді у будь-якого лікаря, який надає первинну медичну допомогу, незалежно від того, чи у пацієнта підписана декларація з цим лікарем.

Також інформуємо, що станом на сьогодні діє офіційна платформа для допомоги українцям під час війни — «СпівДія».

Платформа «СпівДія» створена для оперативної допомоги, в тому числі медичної, тим, хто цього потребує найбільше: населенню та добровольцям, установам, що приймають вимушено переміщених осіб, укриттям.

Зберігайте спокій, керуйтесь лише офіційними каналами комунікації, стежте за інформацією державних органів та органів влади на місцях.

Генеральний директор Директорату медичних послуг Олександра МАШКЕВИЧ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі