Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Чи може директор дитячого садка змінити штатний розпис і ввести посаду діловода?

У двогруповому садку згідно з нормативами не передбачено посади діловода. Чи може директор внести зміни до штатного розпису та ввести посаду діловода на 0.5 ставки, якщо є така необхідність?

Статтею 39 Закону України від 11.07.2001 № 2628-III «Про дошкільну освіту» передбачено, що штатні розписи комунальних закладів дошкільної освіти незалежно від підпорядкування і типу встановлюються відповідним органом управління освітою на основі Типових штатних нормативів закладів дошкільної освіти, затверджених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері освіти за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Основні вимоги до формування штатного розпису дошкільних навчальних закладів містить постанова КМУ від 05.10.2009 № 1122, якою передбачено, що штатний розпис дошкільних навчальних закладів формується з урахуванням типу дошкільного навчального закладу, кількості груп та їх наповнюваності, режиму роботи і площі приміщень закладу.

Типові штатні нормативи дошкільних навчальних закладів, затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 04.11.2010 № 1055, визначають кількість штатних одиниць (максимальну) залежно від кількості груп. Посада діловода, зокрема, передбачена на 0,25 штатної одиниці при кількості 7 груп.

Водночас керівникам дошкільних навчальних закладів надається право, якщо буде виробнича потреба, змінювати штати або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для цього закладу, в межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватися лише в межах однієї категорії персоналу (педагогічний, господарсько-обслуговуючий).

На підставі зазначених норм можна дійти висновку, що, якщо буде виробнича потреба (для цього потрібно буде обґрунтування), керівник дошкільного закладу освіти змінює штатний розпис у межах фонду оплати праці та подає його на затвердження відповідному органу управління освітою. У разі затвердження вводиться посада діловода.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі