Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Розпорядження центру комплектування та соціальної підтримки про подання списків військовозобов’язаних з числа працевлаштованих працівників: як реагувати

До юридичної особи публічного права надійшло розпорядження з центру комплектування та соціальної підтримки (військкомат) про подання списків військовозобов’язаних з числа працевлаштованих працівників. На це розпорядження вчасно не відреагували. Чи є це порушенням і яка відповідальність передбачена для керівника?

Державні органи, підприємства, установи та організації (далі — підприємство), в межах персонального обліку призовників і військовозобов’язаних, повинні взаємодіяти з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки щодо строків та способів звіряння списків призовників і військовозобов’язаних (п. 37 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого постановою КМУ від 07.12.2016 № 921).

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають право не лише вимагати надання списків військовозобов’язаних для звірки з обліковими даними військкоматів, а й визначати строки їх надання. Роботодавець відповідальний за неподання відомостей про призовників і військовозобов’язаних (ст. 210-1 КпАП).

В особливий період за неподання списків загрожує штраф у розмірі від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 до 8500 грн), а от за несвоєчасне подання списків відповідальність не передбачена. Таким чином, щоб уникнути штрафу, роботодавець має подати відповідну інформацію, нехай і з запізненням.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі